MORGEN: Saudisk hadprædikant underviste i Nørrebro-moské | Skaarup kritiserer grådige dommere

0
2185
Arkivfoto

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Hadprædikant holdt foredrag i moské, som Saudi-Arabien støtter med millioner

Taiba-moskéen på Nørrebro, som støttes af Saudi-Arabien, havde i november 2017 gæsteforelæsning af saudisk prædikant, der vil udslette Israel

MOSKÉER | En saudiarabisk hadprædikant, der tordner mod jøder og ønsker Israel udslettet, holdt i november 2017 en foredragsrække på fem dage i Taiba-moskéen på Nørrebro. Det afslører et dokument, som Kristeligt Dagblad har fået aktindsigt i hos Udlændingestyrelsen. Prædikanten hedder Abdullah bin Radi Almoaede Al-Shammary, og han kom i december 2017 – bare en måned efter sit besøg i Danmark – med på listen over prædikanter, der har indrejseforbud til Danmark, den såkaldte hadprædikantliste.

Taiba-moskéen er i forvejen i søgelyset på grund af en donation i 2018 på 4,9 millioner kroner fra Saudi-Arabien, og de nye oplysninger om prædikantens foredrag understreger i følge eksperter, at der er tætte bånd mellem moskéen på Nørrebro og det saudiske styre.

“Vi ved selvfølgelig ikke, om pengene har været betinget af besøget. Men det vil være mærkeligt at sige, at der ikke er en forbindelse. Det er en sandsynlig konklusion, at Saudi-Arabien har købt sig til en form for indflydelse i moskéen,” siger Lene Kühle, professor på Aarhus Universitet og en af Danmarks førende moskéforskere.

Kristeligt Dagblad har ikke kunnet finde nærmere oplysninger om Abdullah bin Radi Almoaede Al-Shammarys foredrag, der fandt sted 5.-9. november 2017, ud over at der var tale om ”juridiske sessioner”. Men på en hjemmeside med tekster og prædikener af saudiaraberen, har avisen bl.a. fundet følgende hadefulde udsagn:

“Åh Gud […] lad dine soldater sejre og støt dem i Palæstina. Velsign deres sten []. Gør, at deres drab af jøderne bliver til en udslettelse og gør deres jihad til et ritual”.

Læs mere i Kristeligt Dagblad her (NB: Kræver abonnement)

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Skaarup: Grådige dommeres bijobberi må frem i lyset

Det påvirker tilliden til retsvæsenet, når dommere bryder indtjeningsregler, siger DFs retsordfører Peter Skaarup

DOMMERLØN | Flere og flere dommere bijobber. Det skriver B.T. i dag. Avisen fortæller, at 53 dommere i 2019 søgte om tilladelse til at tage et bijob ved siden af dommerjobbet. B.T. kan ligeledes fortælle, at en enkelt dommer har tjent omkring en halv million kroner mere, end reglerne om bijob tillader.

På Christiansborg vækker det bekymring, at nogle dommere bryder reglerne.

“Det er grådighed at tjene næsten halv million mere end tilladt, og det vil gå ud over tilliden til retsvæsenet, hvis borgerne mistænker alle landsdommere for at have brudt reglerne. Det må frem, og den konkrete dommer må tage skideballen,” siger Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti.

Svensk og norsk vrede over SAS-reklame

Kristendemokraternes leder i Sverige kalder SAS-reklame o0m, at intet er skandinavisk, for ignorant og destuktiv

REKLAME | Det er ikke kun i Danmark, at flyselskabet SAS’s nye reklamekampagne vækker vrede. Også i Sverige og Norge forarger kampagnen, der hævder, at der ikke er noget særligt skandinavisk, og at det hele er kommet til os udefra. Kristeligt Dagblad fortæller, at de svenske Kristendemokraternes leder, Ebba Busch Thor, kalder reklamen for “ignorant” og “destruktiv” i et opslag på facebook.

“Hvad hvis SAS i stedet havde fremhævet det særligt nordiske i stedet for at hævde, at det ikke findes? De nordiske lande er førende på en bred vifte af områder. Teknologisk innovation. Ligestilling. Børns rettigheder. Miljø. Dyrebeskyttelse. Natur”, skriver Ebba Busch Thor – og hun slutter:

“Dem, der hævder, at hjemme er fint, men ude bedst, dem lærer jeg aldrig at forstå. Vores hjemlande er ikke irrelevante, de er noget, vi skal være stolte af”.

DFs formand Kristian Thulesen Dahl frygter, at der ikke længere er opbakning til den universelle velfærdsstat. Foto: Carsten Lundager

Professor: Alle har ikke længere samme ret til velfærd

DFs formand Kristian Thulesen Dahl frygter, at der ikke længere er politisk opbakning til at sikre den universelle velfærdsstat

VELFÆRD | Det danske velfærdssamfund har de senere år ændret karakter, og vi diskuterer i højere og højere grad, hvem der har ret til hvilke goder. Vores syn på den danske velfærdsmodel er under forandring, og vi er i gang med at skabe et mere konkurrencepræget samfund, hvor man stiller flere krav til den enkelte. Det forklarer Ove Kaj Pedersens, professor emeritus ved Copenhagen Business School, i dagens udgave af Kristeligt Dagblad.

“Mette Frederiksen (S) taler ikke mere om velfærdsstaten, men om velfærdssamfundet. Sammen med sit parti og støttepartier er hun vendt tilbage til fortidens liberale-konservative forestilling om, at alle havde pligt til at forsørge sig selv, og det kun er i det tilfælde, at man absolut ikke kan, at man har ret til offentlig forsørgelse,” siger Ove Kaj Pedersen.

Partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) mener, at den øgede globaliseringen medvirker til en afvikling af velfærdsmodellen, som vi kender den i dag. Og det bekymrer ham.

“Det store spørgsmål er i dag, om man er villig til at slå ring om velfærdsstaten og dermed beholde den. Det vil jeg gerne, men det tror jeg ikke, de andre partier er villige til, og derfor frygter jeg, at den universelle velfærdsstats dage er talte, for det er ikke muligt at opretholde den på globaliseringens præmisser,” siger Kristian Thulesen Dahl til Kristeligt Dagblad.

Læs artiklen i Kristeligt Dagblad her (NB: Kræver abonnement)

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). Foto: Claus Bech

Politiken: Udligningsreform er et ideologisk makværk

Politiken kritiserer regeringens udspil til udligningsreform. Det er ”et ideologisk korstog” og et makværk

UDLIGNING | Der er benhård kritik af regeringen i dagens leder i Politiken. Avisen, som ellers plejer at være en af regeringens støtter på lederplads, kalder udspillet til udligningsreform for et ideologisk makværk.

Det er især regeringens beslutning om, at kommuner med mange udlændinge skal have flere penge, der kritiseres. Stort set alle eksperter er enige om, at kommunernes ekstraudgifter til udlændinge ikke er så store som tidligere antaget, skriver avisen, men det blæser regeringen på:

“Det ligner i mistænkelig grad et ideologisk korstog – og at det samtidig hjælper mange socialdemokratiske kommuner, er så en yderligere bonus,” skriver Politiken.

Det gør det heller ikke Politiken mildere stemt, “at den ansvarlige minister (Astrid Krag, red.) ikke selv forstår reformen til bunds”. Desuden finder Politiken det uacceptabelt, at ikke alle tal og beregningsmetoder bag reformudspillet lægges frem:

“At presse en reform af en så vigtig del af den danske samfundsmodel igennem uden fuld åbenhed er uacceptabelt. Det gælder så meget desto mere, fordi meget tyder på, at regeringen har blandet en god ideologi ind i den ellers ret teknokratiske reformøvelse,” skriver avisen.

På bagsiden af samme avis er der heller ikke meget ros til Astrid Krag. I satirespalten ”At Tænke Sig” kaldes hun for ”indenrodsminister” og her morer man med en joke om, at Astrid Krag har kaldt sig selv i samråd ”for at få opklaret, hvad regeringens forslag til en kommunal udligningsordning egentlig går ud på”.

HELT KORT

En patient tjekkes på et hospital i Wuhan. Foto: STR / AFP / China OUT

Over 1800 er nu døde af corona i Kina

KINA | Det seneste døgn er 93 personer døde som følge af coronavirusset i Hubei-provinsen i Kina. Dermed er dødstallet som følge af corona nu oppe på 1868 i hele Kina.

Britta Nielsen får dom i sag om millionsvindel

BRITTA-SAGEN |Tirsdag eftermiddag falder der dom i Københavns Byret i den store svindelsag mod Britta Nielsen, der er tiltalt for at have stjålet 117 millioner kroner fra offentlige kasser. Dommen ventes at blive afsagt kl. 16.30. Anklagerne vil have Britta Nielsen dømt efter paragraf 88, der bruges i særligt grove sager og kan hæve strafferammen fra 8 til 12 års fængsel. Læs mere på TV2 her.

Stram Kurs demonstrerede midt i muslimsk barne-begravelse

STRAM KURS | Demonstranter fra Stram Kurs demonstrerede fredag eftermiddag foran Det Islamiske Trossamfund på Dortheavej i Nordvest. Det skete klods op af en rustvogn med en barnekiste. Det skriver minby.dk. Læs mere her.

Ny regnefejl: Regeringen byttede rundt på nomadebørn og børn af enlige

UDLIGNING | Regeringen har lavet endnu en regnefejl i forbindelse med sit udligningsreform-udspil. Denne gang er det nomadebørn, som er blevet byttet rundt med børn af enlige i regnemodellen. Det skriver DR. Læs mere her.

Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix

Verdens største fastelavnsbolle?

FASTELAVN | Okay, det er ikke verdens vigtigste nyhed, men alligevel: Det svenske bageri Bake My Day forsøger med denne fastelavnsbolle at slå verdensrekord og komme i Guiness Rekordbog. Bollen består af 30 kg mandelmasse, 80 kg bolle, 100 kg fløde og 2 kg floormelis. Foto: Jonas EKströmer / TT kod 10030

TWITTER & FACEBOOK

Peter Skaarup skriver på Twitterom dagens samråd med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye:

Pia Kjærsgaard deler på Twitter denne oplevelse med Post Nord: