S-kandidat malede nazitegn på valgplakater og hængte DF’er ud som nazist

0
3388
Sådan så de plakater ud, som byrådskandidat Robert Jakobsen hængte op under folketingsvalget i 2019. Foto: Privat

Den socialdemokratiske byrådskandidat Robert Jakobsen er blevet afsløret i have overmalet en række valgplakater i 2019 med nazitegn og nazibeskyldninger mod DFs Kenneth Kristensen Berth og Nye Borgerliges Pernille Vermund. Socialdemokratiet vil ikke svare på, om han bliver ekskluderet

En socialdemokratisk byrådskandidat er blevet afsløret i at overmale andre partiers valgplakater og kalde bl.a. Dansk Folkeparti’s Kenneth Kristensen Berth for nazist.

Det er Frihedsbrevet, der har fået fat i et billede fra folketingsvalget i 2019, hvor en mand hænger en valgplakat op i en lygtepæl i Hvidovre. Manden skulle ifølge Frihedsbrevet være Robert Jakobsen, der er byrådskandidat for Socialdemokratiet i Hvidovre.

Plakaten er en af Klaus Riskær Pedersens valgplakater. Men den er her blevet påmalet med to røde hagekors og navnene Berth, Vermund og Paludan. Desuden er der skrevet ”Nein” og ”Svin” på plakaten.

Budskabet er ikke til at tage fejl af: Man skal sige nej til nazisterne Kenneth Kristensen Berth, Pernille Vermund og Rasmus Paludan.

Havde købt plakaterne

Ifølge Frihedsbrevet blev der hængt flere Riskær-plakater om med samme budskab på den københavnske vestegn under valgkampen i 2019. Men selv om sagen dengang blev anmeldt til Københavns Vestegns Politi, så afviste politiet at gøre noget ved sagen, ifølge Hvidovre Avis. Begrundelsen skulle være, at Robert Jakobsen selv havde købt plakaterne.

Nu er sagen så dukket op igen, fordi Frihedsbrevet har fået tilsendt et billede, hvor en mand hænger en af nazi-plakaterne op. På billedet ses en person med afbleget hår og solbriller. Han ses kun bagfra, men han skulle være identisk med Robert Jakobsen, der er nr. 17 på den socialdemokratiske liste til tirsdagens kommunalvalg i Hvidovre.

Robert Jakobsen havde i følge Hvidovre Avis købt plakaterne fra Klaus Riskær Pedersens parti, Derfor foretog politiet ikke yderligere, da sagen blevet anmeldt. Foto: Privat

S-formand: Vi vidste det ikke

Det er ikke lykkedes Frihedsbrevet at få en kommentar fra Robert Jakobsen, og på Christiansborg vil Socialdemokratiet ikke udtale sig. I stedet har mediet fået en kortfattet kommentar fra Socialdemokratiets formand i Hvidovre, Maria Liltorp. På sms skriver hun:

“Vi kendte ikke til dette, da vi sammensatte listen til kommunalvalget. Vi tager klart afstand fra en sådan handling, der er uforenelig med det at stille op på vores liste. Det vil bestyrelsen nu meddele Robert.”

Hun svarer ikke på, om Robert Jakobsen vil blive ekskluderet. Men på spørgsmålet om han vil blive vraget som kandidat, lyder det at ”det vil blive håndteret internt i partiet”.

Kenneth Kristensen Berth er DFs spidskandiat i Hvidovre. I 2019 var han på valg til folketinget og blev hængt ud som nazist på en række plakater, som socialdemokraten Robert Jakobsen i hemmelighed satte op på vestegnen.

Kristensen Berth: Hvorfor ekskluderes han ikke straks?

Kenneth Kristensen Berth, der er tidligere folketingsmedlem og nuværende spidskandidat for DF i Vallensbæk, forstår ikke, at Socialdemokratiet ikke omgående meddeler, at Robert Jakobsen vil blive ekskluderet, selv om han ikke kan fjernes fra stemmesedlen:

”Når man har så lidt respekt for demokratiet, at man forøver hærværk mod andres plakater og kalder mig og andre indvandringskritiske politikere for nazister, så synes jeg ærligt talt ikke, at man har noget at gøre på en stemmeseddel. Jeg forstår ikke, hvorfor Socialdemokratiet ikke i det mindste kan love en eksklusion af manden efter valget,” siger Kenneth Kristensen Berth til ditOverblik.

Hvidovre Avis mener at vide, at Socialdemokratiet i Hvidovre gerne vil af med Robert Jakobsen, men at det åbenbart er umuligt at ekskludere ham nu, ifølge partiets vedtægter.

”Jeg forstår, at de har nogle problemer med deres vedtægter i forhold til at ekskludere ham nu, men det er jo i sig selv også vanvittigt. Her har man en person, der efter alt at dømme har begået politisk motiveret hærværk og alligevel kan partiet ikke smide ham ud. Det er da nogle absurde vedtægter at slæbe rundt på,” siger Kenneth Kristensen Berth.