Ministersekretær svinede Pia Kjærsgaard til på Facebook

0
4919
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i en samtale med SFs formand Pia Olsen Dyhr i Folketinget i tirsdags. Tesfayes nye ministersekretær skrev i 2014 på Facebook, at Pia Kjærsgaard er 'mentalt underbemidlet'. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfayes nye ministersekretær kaldte i 2014 DFs stifter Pia Kjærsgaard for et ”mentalt underbemidlet menneske” på Facebook. Ministeren vil ikke kommentere hans udtalelse

“Normalt er jeg ikke for, at man griner af decideret mentalt underbemidlede mennesker. Men, jeg gør en undtagelse her. Du kan også være med, du skal bare skrue om på DR2 og se Pia Kjærsgaard blive interviewet”.

Sådan skrev Hajro Husic i 2014 på Facebook.

Han fortsatte med indirekte at påstå, at Pia Kjærsgaard går ind for vold mod kvinder med slør:

“PS: I må godt slå på kvinder med tørklæde, men ikke jødiske mænd med kalot,” skrev han.

Forleden fik Hajro Husic så nyt job. Han blev ansat som ministersekretær for udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Men selv om Hajro Husic altså i 2014 skrev, at han betragtede Dansk Folkepartis stifter og nuværende udlændingeordfører Pia Kjærsgaard som ‘mentalt underbemidlet’, så vil Mattias Tesfaye ikke forholde sig til sin ministersekretærs udsagn. Uagtet, at Tesfaye som udlændinge- og integrationsminister skal arbejde sammen med DFs udlændingeordfører, og at ministersekretæren bliver kontaktperson i dette samarbejde.

Minister vil ikke kommentere

“Jeg er generelt meget tilbageholdende med at udtale mig om konkrete ansatte på ministeriets område, og jeg ønsker derfor ikke at kommentere på, hvad ministeriets medarbejdere bruger eller har brugt deres ytringsfrihed på”.

Det skriver Mattias Tesfaye i et svar til Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt. Morten Messerschmidt har nemlig stillet spørgsmål til Mattias Tesfaye efter udnævnelsen af Hajro Husic. Messerschmidt vil vide, hvordan ministeren ser på sin ministersekretærs gamle Facebook-sviner til Pia Kjærsgaard:

”Vil ministeren tilkendegive, om det er befordrende for et godt arbejdsmiljø, at ministerens ministersekretær, der skal agere bindeled mellem Folketinget og ministeren, i et Facebook-opslag har omtalt den fhv. formand for Folketinget og nuværende udlændingeordfører fra Dansk Folkeparti som “et mentalt underbemidlet menneske” og i øvrigt indirekte beskyldt ordføreren for at ville tillade vold modkvinder, der går med slør?,” skriver Morten Messerschmidt i spørgsmålet, der blev sendt til ministeren den 3. november.

Morten Messerschmidt har på Facebook viderebragt Hajro Husics opslag fra 2014 med en opfordring til at trække det tilbage.

Men det vil Mattias Tesfaye altså ikke svare på. Han lader dog forstå, at han ikke mener det har indflydelse på ministeriets arbejde, at de ansatte gør brug af deres ytringsfrihed:

”Generelt kan jeg dog oplyse, at jeg ikke mener, at ansattes brug af deres ytringsfrihed har betydning for udførelsen af deres arbejde,” skriver Mattias Tesfaye i svaret til Messerschmidt.

Hele ministerens svar kan læses her

Afviser at kommentere

Morten Messerschmidt har også rejst sagen overfor justitsminister Nick Hækkerup. DF-næstformanden vil have ministeren til at redegøre for, hvorfor politiet i 2010 fyrede en politiassistent, der på Facebook havde skrevet ”fucking perkere”, når en embedsmand nu kan blive udnævnt til ministersekretær efter at have kaldt en folketingspolitiker for ”mentalt underbemidlet”. Justitsministeren har endnu ikke svaret på Messerschmidts spørgsmål.

ditOverblik ville gerne have spurgt Hajro Husic, om han har fortrudt sin kommentar og hvorfor han skrev, som han gjorde. Vi har derfor sendt en mail til Hajro Husic. Han har dog videresendt mailen til ministeriets pressetjeneste. Herfra har man sendt et kortfattet svar til ditOverblik, der blot henviser til ministerens svar til Morten Messerschmidt.