Regeringen skal aktivere asyl-nødbremsen i udlændingeloven

0
2987
Martin Henriksen (DF), tidl. folketingsmedlem, medlem af Hovedbestyrelsen i DF. Foto: Carsten Lundager

Af fhv. MF. Martin Henriksen, medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse

Den tyrkiske islamist-præsident Recep Erdogan har officielt bekræftet, at Tyrkiet har åbnet sine grænser mod Europa. Det skriver flere danske og internationale medier.

Det skal Danmark naturligvis reagere hurtigt og effektivt på.

Men selvom det kan se voldsomt ud på tv, så er der ingen grund til panik, hvis altså bare regering og Folketing handler nu.

Løsningen ligger nemlig allerede klar. Der skal ikke engang ny lovgivning til. Det eneste regering og Folketing skal, er at trykke på knappen.

Regeringen kan aktivere asyl-nødbremsen i udlændingeloven. Nødbremsen blev indført efter ønske fra Dansk Folkeparti. Loven blev indført efter krisen i 2015, og giver den til enhver tid siddende integrationsminister mulighed for at pålægge myndighederne at afvise asylansøgere ved de danske grænser. Det vil sende et klart signal til omverden, og til de asylansøgere og migranter som måtte søge mod vores breddegrader.

Vi skal passe på Danmark, og derfor skal vi have et asylstop nu.

Det er selvsagt en meget alvorlig sag, når Tyrkiet åbner endnu mere for migrantstrømmene til Europa, og dermed til Danmark. Men vi kan selv styre hvormange der skal ind i Danmark.

Og vi skal styre det bl.a. for at undgå stigende uroligheder i samfundet, og for at undgå mere frustration og splittelse. Vi skal også gøre det for at bekæmpe islam og dermed for at undgå at islam kommer til at fylde endnu mere i samfundet

Derfor skal regeringen handle hurtigt. Sæt i værk.