Red havmiljøet i Øresund og Østersøen – det haster

0
1727
Lars Vestergaard

Af Lars Vestergaard, regionskandidat i DF Region Hovedstaden

Øresund har det skidt. Østersøen med. Det kommer mere og mere frem i pressen. (TV 2 Lorry). Og det er sandt, siger forskerne. Der breder sig et liglagen (en hvid, livløs havbund) i hele Øresund, siger havbiologerne. Den er helt gal. Der skal reageres hurtigere og effektivt nu. Derfor stiller jeg op for DF i Region Hovedstaden på søndag kl 10.00 på Hotel Scandic i Kgs. Lyngby.

Der udledes urenset spildevand i både København, som er den helt store synder, og i alle kommuner op langs kysten i Øresund. Og det er ikke kun kystkommunerne. Kommunerne inde bagved kystlinjen bruger både søer og åløb til at lede urenset spildevand ud til havet.

Det er både planlagte og utilsigtede store mængder urenset spildevand med fækalier, plastik og kemikalier. Det mærker fiskene og havmiljøet, men de kan ikke sige noget. Men det kan fiskerne, de fastboende, og alle der også bruger havet i fritiden.

Bliver jeg valgt ind, så vil jeg gerne ind i Miljø- og Klimaudvalget, så vi kan få stoppet udledning af urenset spildevand i Øresund. Vi deler Øresund, og vi skal ikke ødelægge havmiljøet. Og samme sang kan vi synge for grundvandet.

Det var bare udledningen af urenset spildevand. En anden indsats skal være genopbygning af de fjernede stenrev.

Der er heldigvis fantastiske projekter med opbygning af fjernede stenrev ude i havet. Jeg kan nævne Hunderevet i Halsnæs, som lige er indviet ved en stor fest. Og de arbejder på at bygge flere stenrev.

I Køge Bugt har foreningen Køge Bugt Stenrev lavet et formidlingsrev. De har stor folkelig opbakning, og der er flere stenrev på vej.

Der er også planer for stenrev ved Rågeleje og Tisvildeleje, hvor en af vore egne  kommunalpolitikere i Gribskov har en stor rolle. Tak til Brian Lyck Jørgensen fra Gribskov Kommune.

Det bliver også med min støtte i Miljø- og Klimaudvalget at bygge flere stenrev, plante ålegræs og i det hele taget sikre naturen til lands, til vands og i luften. Vi kan ikke være andet bekendt for vore efterkommere. Vi skal passe på den danske natur. Bliver jeg valgt, så har I en grøn stemme i Region Hovedstaden.

Miljøet skal være rent, og vi skal beskytte det andet liv, som omgiver os, dyr, planter, insekter, fugle og så videre. Her skal naturen være vores aktive medspiller i den grønne omstilling. Det er nærmest helt overset i andre politikeres iver på at reducere CO2.

Vi skal OPTAGE mere CO2. Havet kan optage ekstremt meget CO2. Det skal være en del af klimaindsatsen. Vi skal have langt større fokus på at beskytte naturen. Bevar den danske natur.

Med Enhedslisten og Socialdemokratiet ved roret går det desværre den modsatte vej – det ser vi i København.

Vi er derfor en gruppe miljøfolk, der har lavet en forening ”Rent Øresund”. I kommer til at høre mere om os. Vi skal snart ud og filme de utilsigtede udledninger. Vent og se.

www.rentøresund.dk

https://hunderevet.dk/Wordpress44/

https://koegebugtstenrev.dk/

https://www.facebook.com/search/top?q=gribskov%20stenrev

https://www.kattegat.nu/gribskov-df-gribskov-foreslaar-en-stenbank-til-stenrev-langs-den-nordsjaellandske-kyst/