SF, DF og Konservative: Trusler mod politikere skal straffes hårdere

0
2156
SFs nyvalgte folketingsmedlem Halime Oguz har fået hundredevis af chikane-beskeder og flere dødstrusler. Foto: SF

Både SF, DF og Konservative vil fordoble straffene for chikane og trusler mod politikere og debattører. Politikere med ikke-vestlig baggrund oplever chikane som aldrig før fra muslimske miljøer

Straffene for trusler og chikane mod politikere og debattører skal skærpes. Det siger flere politikere til Kristeligt Dagblad, som onsdag kunne fortælle, at folketingskandidater med ikke-vestlig baggrund i stadig større omfang bliver mødt med trusler og chikane fra grupper i indvandrermiljøer.

Den socialdemokratiske politiker Yildiz Erdogan, som ikke blev genvalgt, kunne fortælle, hvordan hun løbende får trusler fra herboende tilhængere af den tyrkiske præsident Erdogan. Den konservative folketingskandidat Ali Aminali, der har iransk baggrund, fortalte at tilsvining fra muslimske miljøer nærmest var blevet en del af hans hverdag, og det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen sagde, at folketingsvalgkampen i år det det værste, han har oplevet.

”Smædekampagnerne og chikanen fra vise muslimske miljøer er blevet systematisk og stortrives på blandt andet facebook,” sagde Lars Aslan Rasmussen, der har kurdisk baggrund.

Det nyvalgte SF-medlem Halime Oguz, der er født i Tyrkiet og opvokset i Vollsmose, har fået hundredevis af chikane-beskeder og flere dødstrusler. Hun mærker det især, når hun taler om manglende ligestilling i minoritetsmiljøer.

Men nu skal hammeren falde hårde over dem, der står bag chikanen. SFs Karsten Hønge siger til Kristeligt Dagblad, at strafferammen for trusler af grov karakter bør hæves fra to til fire år. Han forventer, at en ny S-ldet regering vil tage initiativ til stramningen, De konservatives Naser Khader bakker op, og det samme gør Pia Kjærsgaard (DF), der i årevis har måttet beskyttes af PET efter talrige grove trusler.

”Det viser, at integrationen er fuldstændig forfejlet. Når man opstiller til Folketinget, skal man være optaget af at gøre det bedste for Danmark – ikke Erdogan eller en bestemt form for islam. Det er et enormt problem, at der findes parallelsamfund, som er af en anden opfattelse. DF vil absolut gerne være med til at se på, om strafferammen skal øges. Truslerne griber om sig, og det begrænser uden tvivl folks lyst til at stille op,” siger Pia Kjærsgaard til Kristeligt Dagblad.

Læs også: Politikere med ikke-vestlig baggrund trues og chikaneres af muslimer