Trods valgnederlag: Dansk Folkepartis Ungdom får flere medlemmer

0
3012
Chris Bjerknæs har været formand for Dansk Folkepartis Ungdom siden 2017.

DFU-formand Chris Bjerknæs har netop godkendt 33 nye medlemskaber, der er kommet ind på to uger. “Vi har mange aktiviteter og mærker lidt af et momentum i øjeblikket,” siger DFU-formanden

Det har været småt med glæderne hos Dansk Folkeparti de seneste uger, men hos ungdomsorganisationen DFU har de faktisk grund til at smile. For trods nedturen ved folketingsvalget, som sendte DF fra 21,1 til 8,7 procent af stemmerne, så oplever DFU faktisk medlemsfremgang i øjeblikket.

Det fortæller DFU-formand Chris Bjerknæs, der netop har godkendt 33 nye medlemskaber, som er kommet ind i løbet af de seneste to uger.

”Det er egentlig ret vildt. Det er første gang i min tid som formand, at vi har fået så mange nye medlemmer på så kort tid,” siger Chris Bjerknæs, der har været DFU-formand siden 2017.

“Det er første gang i min tid som formand, at vi har fået så mange nye medlemmer på så kort tid”

Flest arrangementer på Folkemødet

Han har netop været på Folkemødet på Bornholm, hvor han har talt med andre ungdomspartier. De har også fået nye medlemmer i forbindelse med valget, men ikke lige så mange som DFU, der har knap 600 medlemmer.

”Man kunne godt have frygtet, at når Dansk Folkeparti går så markant tilbage, så ville det også smitte af på DFU. Men det virker faktisk som om vi har et momentum i øjeblikket. I valgkampen var indstillingen, at nu skal vi ud og give den en ekstra skalle, og på Folkemødet var vi for tredje år i træk det ungdomsparti, der havde flest arrangementer, ligesom vi deltog i et hav konkurrencer, hvoraf vi vandt de fire. Så der er en rigtig god stemning, og så sker der meget lokalt i DFU. Man er gode til at invitere folk, der ikke er medlemmer, med til arrangementer. Du kan få lov at komme og snuse lidt, inden du melder dig ind. Den åbenhed er med til at trække nye til,” mener Chris Bjerknæs.

DFU i en konkurrence på Folkemødet på Bornholm. Blandt de konkurrencer, som DFU vandt, var et forhandlingsspil, hvor det lykkedes DFUerne at skrue et regeringsgrundlag sammen med andre ungdomspartier, blandt andet Alternativet. Foto fra DFUs facebookside

Han tror også, at der er lidt en trods-reaktion i det stigende medlemstal.

”Der er sikkert nogen, som på grund af valget har tænkt, at ’nu vil vi ikke bare stemme på DF. Nu vil vi også vise vores støtte ved at melde os ind,” siger Chris Bjerknæs.

“Du kan få lov at komme og snuse lidt, inden du melder dig ind. Den åbenhed er med til at trække nye til”

“Kom med på vognen – for nu går det fremad”

DFU-formanden mener, at de nye medlemmer går en spændende tid i møde.

”Vi fik en røvfuld ved valget, for at sige som det er. Det er selvfølgelig surt på mange områder. Men det er også en anledning til at retænke og reorganisere forskellige ting. Det er et nyt projekt, som starter. Så de nye medlemmer kommer med på vognen på et tidspunkt, hvor de – forhåbentlig – vil opleve fremgang,” siger Chris Bjerknæs – og tilføjer:

”Jeg meldte mig ind i 2008. Dengang lå DF altså lavere end 8 procent i meningsmålingerne. Så det går op og ned”.