Kjærsgaard og Messerschmidt med i DFs koordinationsudvalg

0
2088
Pia Kjærsgaard har forladt formandskontoret i Folketinget (billedet) og er tilbage i DFs folketingsgruppe på fuld tid. Hun bliver et af to nye medlemmer i DFs koordinationsudvalg.

Dansk Folkeparti skifter ud i partiets koordinationsudvalg, der koordinerer den daglige politiske indsats i partiet

Arbejdsopgaverne i Dansk Folkepartis nye folketingsgruppe er ved at tage form efter folketingsvalget den 5. juni. Valget betød et farvel til en stribe profiler, og det sætter nu også sit præg på partiets koordinationsudvalg, der har til opgave at koordinere den daglige politiske indsats i partiet.

Martin Henriksen, som ikke blev genvalgt, udtræder af koordinationsudvalget, og i stedet indtræder Pia Kjærsgaard og nyvalgte Morten Messerschmidt. Derefter består udvalget af Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup, Søren Espersen, Pia Kjærsgaard, Morten Messerschmidt samt partiets pressechef Søren Søndergaard.

Ændringen blev vedtaget onsdag af Dansk Folkepartis hovedsbestyrelse efter indstilling fra DFs formand Kristian Thulesen Dahl.

For en uge siden sammensatte DF en ny ledelse i folketingsgruppen. Her rykkede Marie Krarup og Rene Christensen ind i gruppebestyrelsen som erstatning for Martin Henriksen og Karin Nødgaard, der begge er ude af folketinget. Gruppebestyrelsen består desuden af Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup (gruppeformand) og Søren Espersen (næstformand).

Selv om Martin Henriksen ikke længere er folketingsmedlem, så fortsætter han sit politiske arbejde et stykke tid endnu. Som ditOverblik skrev forleden, så skal han fremover lede et nyt internt udvalg, der skal arbejde med politisk ideudvikling indenfor Dansk Folkepartis kerneområder.

Læs også: Martin Henriksen i spidsen for nyt udvalg, der skal skærpe DFs profil