Martin Henriksen i spidsen for nyt udvalg, der skal skærpe DFs profil

0
3215
Martin henriksen, der her ses på valgaftenen, skal stå i spidsen for et nyt udvalg i DF, der skal ideudvikle indenfor partiets kerneområder. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019

Nyt udvalg med DFs tidligere udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen i spidsen skal ideudvikle politik inden for DFs kerneværdier

Familie, skole, kultur, kristendom og udlændinge. Det er nogle af de emner, som kommer på bordet, når et nyt idepolitisk udvalg i Dansk Folkeparti mødes i de kommende uger. Formand for udvalget er Martin Henriksen, og han skal sammen med Morten Messerschmidt, Katrine Winkel Holm og par dedikerede DF-medarbejdere komme med bud på, hvordan DF kan skærpe sin nationalkonservative profil.

Dansk Folkeparti fik som bekendt en solid vælgerlussing ved valget i sidste uge. Partiet gik fra 21,1 til kun 8,7 procent af stemmerne. Derfor har DF-ledelsen nu sat gang i et udviklingsarbejde, der kan bringe partiet tilbage i en ny, stærk udgave. Til august tager formanden Kristian Thulesen Dahl på en rundtur for at mødes med partiets bagland, og allerede nu går Martin Henriksen og hans nye udvalg i gang med – som det hedder i en pressemeddelelse – “at idéudvikle ud fra Dansk Folkepartis kerneområder”.

”Formanden har spurgt om jeg vil hjælpe til med at skærpe partiets nationalkonservative profil, og det er jeg selvfølgelig beæret over. Jeg holder meget af Dansk Folkeparti, og hvis jeg kan hjælpe med til, at vi kommer videre på en god måde, vil jeg meget gerne det,” siger Martin Henriksen.

Dansk identitet og stram udlændingepolitik

Han blev ikke genvalgt ved folketingsvalget, men som udlændingeordfører de sidste fire år er han kendt som en partiets stærke værdikrigere, og han mener, at udlændingepolitikken bliver endnu vigtigere nu:

”Vi har områder i Danmark, hvor danskerne er i mindretal. Den udvikling vil tage yderligere fart, når det nye politiske flertal begynder at lempe udlændingepolitikken. Derfor er der brug for en endnu strammere udlændingepolitik end den, der har været ført de sidste fire år. Retningen har været den rigtige, men det er ikke gjort med det. Der skal væsentligt mere til, og det skal vi blive bedre til at fortælle danskerne,” siger Martin Henriksen.

I den forbindelse skal der også fokuseres mere på dansk identitet:

”Vi skal styrke bevidstheden hos danskerne om, at vi er rundet af en historie, der går 1000 år tilbage. Det er også nødvendigt, hvis der skal etableres noget modstandskraft i forhold til at islam fylder mere og mere i det danske samfund,” fortsætter Martin Henriksen.

”Vi skal styrke bevidstheden hos danskerne om, at vi er rundet af en historie, der går 1000 år tilbage”

Kernefamilien er basen

En anden kerneværdi, som skal finpudses, er familiepolitikken:

”Vi skal diskutere, hvordan vi kan styrke de traditionelle familieværdier. Vi mener, at det bedste udgangspunkt for et barn er en kernefamilie med mor og far. Desværre er der efterhånden skabt en meget politisk korrekt stemning af, at det ikke længere er acceptabelt at sige dét. Men det mener vi – og det kan man sagtens mene, uden at man dermed taler ned til andre eller ikke synes, at enlige forsørgere skal hjælpes,” siger Martin Henriksen og fortsætter:

“Vi vil diskutere, om vi kan finde nogle modeller, så der bakkes mere op om de traditionelle familieværdier. For os skal familiepolitik handle om andet end bare minimumsnormeringer”.

Skole- og kirkepolitik er andre vigtige emner. Her vil udvalget blandt andet diskutere, hvordan skoleelevers bevidsthed om den kristne kulturarv kan styrkes, for eksempel ved at forhindre, at konfirmationsundervisningen presses ud af folkeskolen.

“Vi mener, at det bedste udgangspunkt for et barn er en kernefamilie med mor og far”

Mange danskere har nationalkonservative værdier

DF fik kun 8,7 procent af stemmerne. Hvor stor tror du egentlig opbakningen hos danskerne er til de nationalkonservative værdier?

”De fleste danskere går nok ikke rundt og tænker over, om de er nationalkonservative. Men hvis man spørger folk, om de bakker op om folkekirken og monarkiet og om de mener, at skoleelever skal have en ordentlig ballast af viden om deres danske kultur og historie, så gør de fleste det. Så mange danskere bakker op om de værdier, som Dansk Folkeparti er det eneste parti, der for alvor kæmper for”.

Det Konservative Folkeparti vil vel sige, at de står for de samme værdier?

”Der er ikke meget konservativt over Det Konservative Folkeparti længere, hverken når det gælder familiepolitik eller udlændingepolitik. Dansk Folkeparti ser grundlæggende sin opgave som at bevare Danmark dansk. Hvis man vil det, skal der bruges en lang række redskaber, herunder begrænsning af indvandringen. Men det er Det Konservative Folkeparti slet ikke optaget af. De vil åbne op for mere udenlandsk arbejdskraft – uden at gøre sig overvejelser om, hvad det vil betyde for det danske samfund om 40-50 år,” siger Martin Henriksen.

To af Dansk Folkepartis markante værdipolitikere: Pia Kjærsgaard og Martin Henriksen.

“Vi lytter til danskernes bekymringer”

Det nye ideudvalg vil også diskutere, hvordan Dansk Folkeparti kan styrke en anden af sine gamle dyder: At være partiet, som lytter til danskernes bekymringer.

”Så snart man træder ind på Christiansborg, bliver man en del af systemet. DF har fra starten søgt indflydelse, og det skal vi fortsat gøre, men så bliver man jo også betragtet som systemet. Derfor skal vi diskutere, hvordan vi kan vende tilbage til rollen som dem, der protesterer over ting i samfundet, som vi er utilfredse med. Det skal vi gøre, samtidig med at vi arbejder stenhårdt på at få ændret tingene. Jeg synes jo stadig vi lytter til danskernes bekymringer, blandt andet når det gælder indvandringen, men folk skal nok kunne mærke det noget tydeligere,” siger Martin Henriksen.