Kristian Thulesen Dahl tager på rundtur hos baglandet

0
4462
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl annoncerede på valgaftenen, at han vil tage rundt i landet for at tale med baglandet efter valgnederlaget. Denne rundtur starter han op efter sommergruppemødet til august. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti sætter gang i et politisk udviklingsarbejde efter sidste uges valgnederlag. DF-formand Kristian Thulesen Dahl tager på rundtur i landet, og DF-profilen Martin Henriksen bliver formand for ny gruppe, der skal ideudvikle politik

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl vil efter DFs sommergruppemøde den 5-7. august drage rundt i Danmark for at evaluere valgresultatet med partiets bagland. Det skriver Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.

På rundturen vil lokalforeningsformænd med flere få mulighed for direkte at evaluere valgresultatet med partiformanden. Dansk Folkeparti vil herefter tage resultaterne fra valgevalueringen med ind i det daglige arbejde på Christiansborg i den kommende valgperiode.

”Jeg synes det er vigtigt, at vores bagland bliver hørt. Vi har fået en over snuden ved dette folketingsvalg og vi har brug for en proces der sikrer, at vi kommer stærkere ud på den anden side som parti. Det er vigtigt for blandt andet at holde udlændingepolitikken på sporet,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti sætter også et andet politisk udviklingsarbejde i gang. En af partiets markante profiler, udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen, som ikke blev genvalgt ved folketingsvalget i onsdags, skal stå i spidsen for en gruppe, der skal idéudvikle ud fra Dansk Folkepartis kerneområder. Morten Messerschmidt, Katrine Winkel Holm samt et par dedikerede medarbejdere fra Dansk Folkeparti vil også indgå i gruppen, som påbegynder arbejdet med det samme.

Læs mere: Martin Henriksen i spidsen for nyt udvalg, der skal skærpe DFs profil