Politikere jubler: LTF-leder udvises af Danmark

0
3088
Forsvarer Michael Juul Eriksen taler med en journalist udenfor Højesteret tirsdag den 20. november 2018. Højesteret besluttede at Loyal To Familia-leder Shuaib Khan idømmes en ubetinget udvisning for at have truet en betjent i sommeren 2017 samt at han idømmes et indrejseforbud i seks år. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Højesteret går mod landsretten og udviser LTF-leder Shuaib Khan i seks år for trusler mod betjent. “Slut med at grine af vores retssamfund,” skriver en tilfreds statsminister på Twitter

Højesterets beslutning om at gå mod Landsretten og udvise Loyal To Familia-lederen Shuaib Khan vækker glæde på Christiansborg. Shuaib Khan udvises i seks år for trusler mod en betjent, og den beslutning har fået mange politikere til tasterne på twitter, inklusive statsminister Lars Løkke Rasmussen (V):

”Regeringen har fra dag ét arbejdet for, at udlændinge, der begår grov kriminalitet, skal udvises af landet. Slut med at grine af vores retssamfund. Folk som ham har ingen plads i Danmark,” skriver Lars Løkke Rasmussen.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) konstaterer:

”Godt. Dommen sender et klart signal til de kriminelle udlændinge om, at de ikke er velkomne i Danmark. Regeringen fortsætter sin kontante kurs over for banderne”.

Slut med at grine af vores retssamfund. Folk som ham har ingen plads i Danmark”

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på twitter

DF-ordfører: Har næsten armene oppe over hovedet

Formanden for retsudvalget Peter Skaarup (DF) glæder sig også:

”Sådan! Højesteret har talt – LTF-leder, Shuaib Khan, er udvist af DK. Endelig!,” skriver han, mens DFs retsordfører Peter Kofod Poulsen kort og godt skriver: ”Godt! Stort!”.

Overfor dr.dk uddyber Peter Kofod Poulsen:

”Jeg har næsten armene oppe over hovedet. Jeg synes, at det er et vigtigt skridt for at sørge for, at ikke-danske statsborgere, som begår alvorlig kriminalitet, selvfølgelig kan smides ud af Danmark”.

S: Vigtigt skridt for retssamfundet

Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen er også glad:

”LTF-leder Shuaib Khan er udvist af Danmark. Vigtigt skridt for vores retssamfund,” skriver hun på twitter.

Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen mener også at dommen er vigtig:

”Med det synderegister han har, er jeg ualmindelig glad for, at han er blevet udvist. Han har 14 alvorlige domme, så selvfølgelig fortjente han at blive udvist. Jeg håber, at dommen skaber præcedens for andre sager, siger retsordfører Preben Bang Henriksen til dr.dk.

I følge DR.dk opholder Shuaib Khan sig lige nu i Spanien. Hans forsvarer Michael Michael Juul Eriksen siger til dr.dk, at hans klient endnu ikke har besluttet, om han vil forsøge at få sagen indbragt for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Shuaib Khan blev i landsretten idømt en fængselsstraf og en betinget udvisning. Han har afsonet 90 dage af dommen.