Pia Kjærsgaard: Jeg stopper som Folketingets formand

0
2720
Pia Kjærgaard bag skrivebordet i formandskontoret. Foto: Steen Trolle

Pia Kjærsgaard siger på Facebook tak og farvel efter fire år som formand for Folketinget

Efter fire år som formand for Folketinget, meddeler Pia Kjærsgaard tirsdag på sin facebookside, at hun stopper. Pia Kjærsgaard skriver:

”Tak og farvel til posten som Folketingets Formand. Efter folketingsvalget er der flere, der har spurgt, om jeg fortsætter som Folketingets Formand. Det gør jeg ikke. Magten er skiftet. Jeg har haft det ærefulde hverv i fire år, og jeg har glædet mig over hver dag”.

Pia Kjærsgaard vil nu koncentrere sig om arbejdet i folketingsgruppen. Som hun skriver:

”Jeg ser frem til at komme i gang med det politiske arbejde. Der er nok at gå i gang med”.

Finest at være folkevalgt

ditOverblik.dk bragte 3. maj et større interview med Pia Kjærsgaard om hendes formandstid. Her fortæller hun om nogle af de mange ændringer og tiltag, som hun har taget initiativ til i hendes formandstid. Du kan læse interviewet her:

Dannebrog, hæderpris og nye debatformer – Pia Kjærsgaard har sat sit præg som formand

I interviewet, som blev lavet før valgudskrivelsen, understregede Pia Kjærsgaard, at hun gerne ville fortsætte som formand, hvis det var en mulighed. Men hun understreger også, at det største for hende stadig er medlemskabet af folketinget:

”For mig er det fineste i virkeligheden at blive valgt til Folketinget, for så er du valgt af borgerne. Det er meget ærefuldt at blive valgt til formand, det er flot at blive minister, men det er jo noget, man vælges til herinde. Det afhænger af, hvordan mandaterne falder ud. Men folkevalgt – det er altså noget borgerne afgør,” siger Pia Kjærsgaard.

To favoritter som ny formand

Hvem der skal afløse Pia Kjærsgaard afgøres under de forhandlinger om en ny regering, som den socialdemokratiske formand Mette Frederiksen leder i disse dage. Kommentatorernes favoritter til formandsposten er socialdemokraten Henrik Dam Kristensen og den radikale Marianne Jelved.

Pia Kjærgsgaard på sin facebookside.