Vrede over nyt center til udviste asylansøgere: “De skal sendes ud af landet”

0
5464
Pia Kjærsgaard er udlændingeordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Et bosted for kriminelle udviste asylansøgere vækker vrede blandt beboerne i landsbyen Vrå. Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard forstår vreden og har et kontant svar: Send dem ud af landet i stedet for

”Vi skal ikke sende disse mennesker videre rundt i Danmark – de skal sendes ud af landet”.

Sådan siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard.

I denne uge kom det frem, at Udlændingestyrelsen vil placere 18-20 udviste asylansøgere, hvoraf flere er dømt for personfarlig kriminalitet, på en nedlagt landejendom i den lille by Vrå i Hjørring Kommune.

I følge Ekstra Bladet er der både pædofilidømte og mordere blandt de kommende beboere. Det har fået beboerne i Vrå på barrikaderne, og det forstår Pia Kjærsgaard til fulde:

“Det kan godt være, at et lokalt bosted har vundet udbuddet om at huse udlændingene, men hvad ligner det, når det spreder utryghed for beboerne,” siger hun.

Fra Sandvad til Vrå

For et halvt år siden var det landsbyen Sandvad ved Vejle, som skulle huse den samme gruppe udviste asylansøgere ”med særlige behov”, som det hedder, på et center midt mellem villaer, sognegård og cykelsti til skolen. Det fik dengang beboerne i Sandvad til at protestere massivt.

Nu gentager processen sig i Vrå. Men det burde slet ikke komme dertil. Regeringen burde én gang for alle finde en løsning, så kriminelle asylansøgere ikke skal bo klods op af danskere, mener Pia Kjærsgaard.

”Jeg har tidligere foreslået, at vi skal huse dem på den tidligere flådestation Grønnedal på Grønland, hvor de ikke kan genere nogen. Det var der ikke opbakning til, men hvad vil regeringen så? Vi har stadig ikke set en løsning fra regeringen, og i stedet bliver kriminelle udlændingene nu sendt rundt mellem små byer i Jylland, hvor almindelige danskere risikerer at få dem som nabo. Det er simpelt hen ikke i orden,” siger hun.

Beboer: De skal lukkes inde

300-400 beboere demonstrerede onsdag aften i Vrå. De var egentlig indkaldt til et orienteringsmøde med det private selskab, der skal drive det kommende bosted, men mødet blev aflyst med kort varsel.

Blandt beboerne er der stor frustration over hele forløbet, herunder at et ukendt selskab har vundet opgaven med at drive centeret, en opgave til 125 millioner kroner, ifølge Nordjyske.

”De skal bo på en ejendom i Vrå og bo i en by, hvor der i øjeblikket vælter børnefamilier til. Det er jeg meget rystet over som nabo. Jeg har svært ved at forstå, at Udlændingestyrelsen kan lave en aftale med en privat mand. Så kan det godt være, at der er styr på tilladelser, men den type mennesker skal ikke være på en landejendom. De skal lukkes inde og være under nogle sikrede forhold,” siger Morten Lindrup, der bor i Vrå, til Ekstra Bladet.