Nick Zimmermann opfordrer DF’ere: ”Meld jer som domsmand”

0
3948
Nick Zimmermann har været domsmand ved retten i Randers de sidste tre år. Han stoppede efter valget til Folketinget. Foto: Steen Trolle

Som domsmand er du med til at beslutte, om f.eks. udlændinge skal dømmes til udvisning. DFs nyvalgte folketingsmedlem Nick Zimmermann har selv været domsmand. Han opfordrer andre DF’ere til at melde sig

Hvis du synes linjen er for slap ved de danske domstole, så kan du faktisk selv få indflydelse på, hvor hårdt der skal straffes.

Cirka 12.000 borgere er som lægdommere, dvs. domsmænd og nævninge, med til at afgøre straffesager ved landets by- og landsretter, og netop nu søges efter nye lægdommere, der skal vælges for en 4-årig periode, der starter 1. januar 2024.

Og det kræver ikke noget særligt at være lægdommer. Du behøver ikke at være jurist. Du skal bare være fyldt 18 år og må ikke være straffet for alvorlige lovovertrædelser.

Dansk Folkepartis nyvalgte folketingsmedlem Nick Zimmermann har været domsmand ved byretten i Randers siden 2020. Han stoppede i forbindelse med, at han blev valgt til folketinget. Nick opfordrer alle DF’ere, der interesserer sig for retspolitik, til at melde sig som lægdommere.

”Som lægdommer har du lokal indflydelse på domstolene og kan være med til at præge straffene i den retning, som DF ønsker. Du kan for eksempel få direkte indflydelse på, om kriminelle udlændinge skal dømmes til udvisning,” siger Nick Zimmermann.

Du kan læse mere om at være lægdommer her:

https://www.domstol.dk/media/2697/velkomstvejledning.pdf

Du søger via din kommune, der kan oplyse dig om ansøgningsfristen (tjek kommunens hjemmeside). Efter ansøgningsfristen udpeger “Grundlisteudvalget” de nye nævninge- og domsmænd.