Negative renter i ikke-solidariske banker

0
1339
Knud Mathiesen, byrådsmedlem i Aarhus.

Det skal vi have stoppet, det koster ikke noget at opbevare penge

Af Knud N. Mathisen, byrådsmedlem (DF), Aarhus Kommune

Det er ganske urimeligt, at vi skal betale negative renter i vores banker, det antyder at bankerne, uanset hvordan vores renteniveau er, skal de med vold og magt tjene penge, ja mange penge, til at betale sky høje lønninger, til deres ansatte, og ikke mindst til deres chefer og direktører, som er helt ude af proportion.

Også aktionærerne skal til gode ses, de burde i stede boykotte bankerne og sælge deres aktier i bankerne.

Det koster ikke noget at opbevare penge, så derfor håber jeg at Christiansborg vil træde i karakter.

Dem som har 100.000,- kr. eller derover i deres bank skal betale 600,- kr. for hver 100.000 kr., for at få deres penge opbevaret. Det er jo ganske urimelig, det er tæt på mafiametoder, man skal som opsparer ikke tro, man er noget, vil man ikke som bankerne vil, bliver man straffet.

Derfor skal der også mere konkurrence til mellem bankerne, men de har som så mange andre lavet aftaler imellem sig. Det ser vi meget tydeligt her med negative renter, det må også være en sag for Konkurrencerådet og Finanstilsynet.

Hvis ikke det bliver gratis at havde sine penge i banken, vil vi se flere og flere tage deres penge ud og opbevare dem andetsteds, hvilket ikke er tilrådeligt. Bankerne er til for at hjælpe befolkningen, ikke for at drive åger over for befolkningen. En uanstændighed overfor dem som har sparet lidt op, men det er bankerne fuldstændig ligeglade med. Derfor er regeringen nødt til at gribe ind, så bankerne ikke kan opkræve negative renter af deres kunder.

Hvis det er Nationalbanken, som opkræver 0,5 % ved diverse banker må regeringen sige stop overfor Nationalbanken. Hvis vi ser de tal, der er fremme ved en særkørsel ved Danmarks Statistik, taler vi om 1,47 milliard kroner i negative renter.

Det må og skal stoppes. Den almindelig dansker mister lysten til at spare lidt op, og tilliden til både politikere og banker, er for længst gået til i negativ omtale.