”Når jeg går ind i noget, skal det ikke være halvhjertet”

0
1481
Peder Kähler fotograferet i Ejby Mose, som ligger tæt på hans hjem. Dansk Folkeparti i Glostrup kæmper bl.a. for, at kommunens tilbageværende grønne områder bevares og udvikles, dvs. at de ikke skal "plastres til med byggerier", som Peder Kähler siger.

SPIDSKANDIDATEN | Peder Kähler har engageret sig i både politik og frivilligt arbejde, siden han gik på efterløn. Nu er han Dansk Folkepartis spids- og borgmesterkandidat i Glostrup Kommune

Dansk Folkepartis spids- og borgmesterkandidat i Glostrup, Peder Kähler, har stemt på Dansk Folkeparti i mange år, men det er kun få år siden, han blev engageret politisk. Til gengæld går han all in på tingene, og derfor er han nu sit partis spidskandidat, selv om det blot er fem år siden, han meldte sig ind i DF og kort tid efter blev næstformand i partiets lokalafdeling.

”Politik har altid interesseret mig, og jeg har stemt på DF i mange år, for jeg har altid været glødende modstander af EU og været imod Danmarks håndtering af flygtninge og migranter. Men jeg har ikke været medlem af partiet. Mit arbejde har taget utroligt meget af min tid, så det var først, da jeg var gået på efterløn, at jeg synes jeg havde tid til at gå ind i politik. For når jeg går ind i noget, skal det ikke bare være halvhjertet,” siger Peder Kähler.

Vandt over tidligere spidskandidat

Det er af samme grund – at han ikke vil gøre tingene halvhjertet – at Peder Kähler nu er blevet spidskandidat. På et turbulent opstillingsmøde i sommer var der flere, der foreslog Peder Kähler i stedet for den mangeårige spidskandidat Flemming Ørhem, og da han ikke bare ”ville være fyld på listen” men rent faktisk vil vælges til byrådet, sagde Peder Kähler ja og blev valgt efter kampvalg.

Det blev forgængeren så vred over, at han og et andet DF-byrådsmedlem forlod partiet og nu har stiftet en borgerliste. Derfor starter DF i Glostrup nærmest på en frisk med Peder Kähler som spidskandidat og Ann Speltzer som nummer to. Men trods lidt bølgeskvulp i de lokale medier, hvor den tidligere spidskandidat har skudt med skarpt efter sit gamle parti, er det ifølge Peder Kähler et DF i fin form, der nu går til valg for at generobre de to pladser i byrådet.

”Jeg føler absolut at stemningen er god i partiet. Vi har det godt i bestyrelsen og mellem kandidaterne, så vi er kommet videre,” siger Peder Kähler.

Peder Kähler er DFs nye spidskandidat i Glostrup.

Frivilligt arbejde

Den nye spidskandidat er ikke medlem af byrådet, men han er i den grad engageret i sit lokalsamfund. Siden han forlod arbejdsmarkedet efter 45 år i den finansielle sektor, hvor Peder Kähler i mange år var ansat i Danske Bank som leder af forskellige afdelinger, har Peder Kähler kastet sig over frivilligt arbejde i kommunen. Han er bl.a. frivillig mentor i Ungeenheden i Glostrup og frivillig IT-hjælp på Aktivitetscenteret, og så er han frivillig økonomisk rådgiver hos Dansk Folkehjælp i Glostrup, dvs. at han hjælper mennesker i en svær situation med at få styr på deres økonomi.

”Når man går på efterløn, skal man bruge sit liv på noget. Jeg havde egentlig besluttet mig for, at jeg ville til at læse historie på Folkeuniversitetet, for jeg interesserer mig meget for Anden Verdenskrig, men det er det eneste jeg ikke har nået, for jeg har haft travlt med mit frivillige arbejde,” siger Peder Kähler.

”Når man går på efterløn, skal man bruge sit liv på noget”

Han regner som udgangspunkt med at fortsætte med det frivillige arbejde, hvis han bliver valgt til byrådet:

”Jeg sætter stor pris på det frivillige arbejde. Jeg møder så mange forskellige mennesker, som jeg aldrig ville have mødt via mit arbejde i banken. Så i det omfang, der er i tid til det, fortsætter jeg”.

Møder mennesker i svære situationer

Rådgivningen hos Dansk Folkehjælp er dét, han bruger mest tid på.

”Det giver et rigtigt godt indblik i, hvor svært nogle mennesker har det. Når jeg går hjem fra et møde i rådgivningen, så tænker jeg tit på, at hvis folk vidste, hvor svært nogen har det, så ville de ikke brokke sig over, at bussen er fem minutter forsinket,” lyder det fra Peder Kähler.

8 spørgsmål til Peder Kähler

Hvorfor er du aktiv i politik?

Jeg har altid interesseret mig for politik siden jeg var ganske ung. Da så jeg gik på efterløn i 2012 så jeg begyndte på forskelligt frivilligt arbejde i Glostrup kommune og i 2016 meldte jeg mig så ind i DF i Glostrup hvor jeg ret hurtigt kom i bestyrelsen hvor jeg blev næstformand.

Erhvervserfaring: Har arbejdet 45 år i den finansielle sektor herunder som leder i flere afdelinger. Har desuden i den sidste valgperiode været i Bevillingsnævnet, Hegnssynet og Glostrup Forsyning – vand og spildevand – som forbrugerrepræsentant.

Fritid: Frivillig økonomisk rådgiver for Dansk Folkehjælp i Glostrup, frivillig på IT-cafeen på Glostrup Biblioteket, frivillig IT-hjælp på Aktivitetscenteret, frivillig mentor på Ungeenheden i Glostrup Kommune, næstformand i Dansk Folkeparti i Glostrup.

Udover alt det frivillige arbejde, som jeg bruger meget tid på, passer jeg hus og have samt mine fugle i udendørs voliere.

Hvad bliver din og DFs mærkesag til valget?

Mine og dermed også DF’s mærkesager bliver:

  • Flere hænder på ældreområdet – gerne minimumsnormering
  • Klippekort ordningen skal genindføres
  • Frisk nylavet mad på vores plejehjem
  • Større beslutningskompetance på de enkelte skoler
  • Bevare og udvikle de grønne områder i Glostrup
  • Ingen bebyggelse i Rådhusparken
  • Fremme byhaver på toppen af nye byggerier hvor det er muligt
  • El-stander på alle parkeringsarealer ved nybyggeri og større renoveringer.
  • Minimumsnormering i daginstitutionerne
  • Få ført de kommunale bygninger op til nutidig standard

Nævn et par vigtige resultater, som DF har opnået i den forgangne valgperiode?

Ikke rigtig noget.

Hvad bliver den store ‘sag’ til kommunalvalget i jeres kommune?

Jeg forventer der bliver to store sager. Den ene bliver fremtidens skole i Glostrup med mere “magt” til de enkelte skole og så bliver en evt. flytning af biblioteket fra bymidten til fritidscentret (svømmehallen) og en udbygning heraf noget der helt sikkert vil kunne bringe følelser i kog.

Hvad er DFs nuværende rolle i byrådet?

DF’s rolle i byrådet er desværre udspillet, idet de 2 tidligere medlemmer valgte at meldte sig ud efter opstillingsmødet i 2021, da den tidligere spidskandidat igennem 18 år blot blev nr. 3. Man skal huske, at fordi man har været med i mange år så ejer man ikke partiet/lokalafdelingen.

Er DF i valgforbund – og med hvem?

DF i Glostrup er denne gang gået i teknisk valgforbund med Liberal Alliance og Bylisten

Hvordan skal I føre valgkamp?

Vi skal føre en valgkamp på saglighed.

Når valget er slut – hvordan håber du så, at det er gået?

Jeg håber DF kan komme i den nye kommunalbestyrelse med 2 medlemmer