Muslimernes Fællesråd: ”Medier er mikrofonholdere for Martin Henriksens racisme”

0
3269
Martin Henriksen, der er folketingskandidat, hovedbestyrelsesmedlem og spidskandidat for DF i Stevns Kommune, beskyldes af Muslimernes Fællesråd for racisme.

Muslimernes Fællesråd kritiserer DFs tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen, fordi han har betegnet børnene af IS-mødre som børnesoldater. “De skulle hellere rette deres vrede mod Islamisk Stat,” mener Martin Henriksen

Et opslag på Facebook af tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Martin Henriksen, har ført til, at Muslimernes Fællesråd i en officiel erklæring beskylder Martin Henriksen for racisme og kritiserer, at han får taletid i medierne.

Anledningen er, at Martin Henriksen på Facebook beskrev børnene af de tre IS-mødre, som nu skal hentes hjem til Danmark fra lejrene al-Roj og al-Hol i Syrien, som børnesoldater.

”Nu skal Islamisk Stats børnesoldater snart gå i danske børneinstitutioner og skoler med almindelige danske børn,” skrev den tidligere udlændingeordfører, som i dag er hovedbestyrelsesmedlem og folketingskandidat for DF.

Opslaget fik B.T. til at lave et længere interview med Martin Henriksen. Her forklarede han sådan her, hvorfor han bruger ordet børnesoldater:

”Det gør jeg, fordi Islamisk Stat uddanner børn til terror og had. Det gør de jo. Det har de haft en strategi om at gøre i lang tid. Børnene skal være kalifatets soldater. Derfor synes jeg, det er en præcis betegnelse”.

Martin Henriksens opslag på Facebook.

“Uddannet og opdraget til at begå terror”

B.T. påpeger, at børnesoldater ifølge Unicef er børn under 18 år, som er med i væbnede kampe, hvilket ikke har været tilfældet for IS-mødrenes børn, der ifølge det oplyste er små børn på kun få år. Martin Henriksen mener, at betegnelsen er passende, fordi hjernevask af børn har været en fast praksis i Islamisk Stat.

”Jeg synes, børnesoldater er nogle, der bliver uddannet og opdraget til at begå terror og være soldater, og det ligger i fuld forlængelse af, hvad Islamisk Stat plejer at gøre, og så medgiver jeg, at man kan sige, at nogen er på vej til at blive børnesoldater, fordi de ikke er så gamle endnu. Men jeg synes, at når vi har at gøre med noget, som er så alvorligt, at der kommer børn til Danmark, som nu skal til at gå i børneinstitutioner med almindelige danske børn, der tilhører en kultur, som de har lært at hade oprigtigt, og hvor de har lært, at det er legitimt at slå dem ihjel, fordi det er undermennesker,” siger Martin Henriksen til B.T.

“Jeg synes, børnesoldater er nogle, der bliver uddannet og opdraget til at begå terror og være soldater”

Muslimernes Fællesråd: Stærkt racistisk

Men det synspunkt er racistisk, mener Muslimernes Fællesråd. I et opslag med overskriften ”Børn er ikke soldater!”, som blev lagt på rådets Facebookside for en uge siden, skriver rådet blandt andet:

”Muslimernes Fællesråd finder det dybt problematisk, at tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti og nuværende folketingskandidat for samme parti, Martin Henriksen, omtaler de børn, som skal hentes hjem fra fangelejrene i Syrien som børnesoldater. Når man på denne måde gør børn til en voldelig trussel mod det danske samfund, så medvirker det til en større folkelig stemning for udstødelse af disse børn,” lyder det i opslaget, som også deles af fællesrådets formand, den danske imam Abdul Wahid Pedersen.

Facebook-opslaget fra Muslimernes Fællesråd.

Rådet mener, at Martin Henriksen med sine udtalelser lægger op til, at IS-mødrenes børn skal behandles som andenrangsborgere. Rådet slutter med at skrive:

”Derfor er det skadende for det danske samfund og disse børns udvikling når politikere kommer med ekstreme påstande såsom, at en fireårig pige med PTSD er børnesoldat. Desuden bliver det ikke bedre af, at medierne mere end villigt agerer mikrofonholdere for ham, så hans stærkt racistiske udmeldinger kan blive spredt”.

Martin Henriksen understreger, at han ikke specifikt har kaldt den fireårige pige for børnesoldat. Men han har til B.T. sagt, at ” Islamisk Stat traumatiserer jo børn helt bevidst, fordi de så kan ødelægge dem og bygge dem op igen” og at ”der en vis risiko for, at hun (den fireårige, red.) er eller kan udvikle sig til at blive”.

“De opfordrer til at boykotte mig”

Muslimernes Fællesråd er en dansk paraplyorganisation for en række muslimske foreninger. Den samarbejder bl.a. Københavns Kommune, rådgiver ministerier, myndigheder, ngo’er mv. om sager af betydning for muslimer og arbejder for ”dialog og gensidig tolerance”.

På den baggrund synes Martin Henriksen det er opsigtsvækkende, at rådet ”mere eller mindre opfordrer medierne til at boykotte mig”.

”De går jo dybest set ud og siger, at de ikke synes medierne skal tale med mig. Det er da noget underligt noget fra en organisation, der samarbejder med offentlige myndigheder,” siger Martin Henriksen.

Fakta at IS hjernevasker børn

Han finder beskyldningerne om racisme langt ude og mener, at der er fuldt belæg for påstanden om, at Islamisk Stat uddanner børnesoldater.

”Det beskrives i bunker af artikler i danske og internationale medier og videoer, som IS selv har produceret, hvordan de manipulerer og hjernevasker børn til, at de skal hade kristne og begå forfærdelige ting. Det er ikke noget, jeg hiver ud af den blå luft. Det er velbeskrevet, og hvis man synes det er problematisk, så skal man rette sin vrede mod Islamisk Stat og ikke mod mig, bare fordi jeg nævner det”.

Men du ved vel ikke, hvorvidt de børn, som er på vej til Danmark, er blevet hjernevasket af IS?

”Det kan jo godt være, at Islamisk Stat har valgt at gøre en undtagelse med lige nøjagtigt disse børn. Det betragter jeg dog som meget lidt sandsynligt, når man ser på, hvordan IS plejer at agere. Deres forældre er radikaliserede og blevet det i Danmark. Jeg anser det som usandsynligt, at man skulle have gjort en undtagelse. Personligt er jeg overbevist om, at de her børn er blevet præget af at være vokset op med Islamisk Stat”.

Giv børnene hjælp – men i nærområderne

Martin Henriksen tilføjer, at han er åben over, at børnene får hjælp. Men ikke i Danmark.

”Jeg kan godt forstå, at man synes det er synd for børnene, og jeg synes personligt at det vil være okay at hjælpe dem. Men det skal være i nærområdet. Ikke i Danmark. Henter man dem hertil, risikerer det at gå ud over danske børn”.

Læs også:

“Jeg har endnu til gode at se hårdkogte IS-tilhængere blive af-radikaliserede”