MORGEN: Amina Sardar forlader islam efter 42 år: “Der er for mange begrænsninger” | EUs klimamål kan øge CO2-udledningen andre steder

0
9974
Amina Sardar er aktiv i Dansk Folkeparti i Gladsaxe.

 

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Amina Sardar forlader islam efter 42 år: “Der er for mange begrænsninger”

Amina Sardar, der er medlem af Dansk Folkeparti, fortæller i interview i Jyllands-Posten at hun har valgt at forlade islam

ISLAM-FARVEL | Amina Sardar har været muslim siden sin fødsel for 42 år siden, men nu er det slut. Amina, der er medlem af Dansk Folkeparti, har besluttet at forlade islam. Det fortæller hun i et interview i dagens udgave af Jyllands-Posten. Samtidig fortæller Amina, at hun er på vej med en hjemmeside, hvor hun vil skrive kritisk om islam og dele anonyme indlæg fra andre, der forlader islam eller overvejer at gøre det.

“Lad være med at tage koranen så bogstaveligt. Man har kun ét liv – lev det. Lev det godt, og lev det frit,” siger Amina Sardar til Jyllands-Posten.

Interviewet med Amina Sardar i Jyllands-Posten.

Amina begrunder sit offentlige islam-farvel med, at hun håber, at det kan give andre, særligt kvinder, modet til at forlade religionen eller i det mindste få et afslappet forhold til den. Mange muslimer får ikke det fulde udbytte af livet på grund af islams snærende begrænsninger, mener hun.

“De har travlt med, at deres efterliv kommer til at være rigtigt smukt – hvilket de intet ved om. Og derfor lever de ikke i denne verden, som er så smuk. Jeg har ondt af de muslimer, der går rundt og begrænser sig selv,” siger hun.

“Jeg har ondt af de muslimer, der går rundt og begrænser sig selv”

Amina Sardar til Jyllands-Posten

Amina Sardar kalder islam mandschauvinistisk og fuld at selvmodsigelser:

“Det er halleluja, hvis man er mand. Flerkoneri er tilladt, man må slå sin kone, og en mands hjerne tæller det samme som to kvinders,” siger hun til Jyllands-Posten.

Læs interviewet i Jyllands-Posten med Amina her.

ditOverblik bringer senere i dag en længere artikel om Aminas farvel.

Amina har tidligere fortalt sin historie til ditoverblik: Amina blev tvangsgift i Pakistan. Nu kæmper hun for Dansk Folkeparti

Siden 2002 har Kina udbygget sin kulindustri så meget, at det svarer til en øgning af den globale kulindustri med 40 procent. Kulkraftværket på dette billede er ikke fra Kina.

EUs klimaambitioner kan øge udledningen af CO2 i andre lande

Økonomer advarer om, at en del af effekten ved CO2-reduktion i Danmark og EU vil forsvinde, hvis ikke andre lande er lige så ambitiøse

KLIMA | Hvis EUs ambition om at blive klimaneutral i 2050 gennemføres, uden at andre lande følger med, vil det blot føre til, at CO2-udledningen vil stige i lande udenfor EU. Det er vurderingen i et notat fra en række økonomer på Københavns Universitet, som Jyllands-Posten omtaler.

Økonomerne advarer om, at hvis varer fra EU bliver dyrere på grund af klimatiltag, vil det bane vejen for billigere men mere klimabelastende varer fra lande som Kina og USA. Vurderingen lyder, at 61,5 pct. af den sparede CO2 vil blive udledt i andre lande, hvis de ikke har samme ambitionsniveau som EU.

“Vi vil ikke længere importere olie fra Rusland og Mellemøsten, men til gengæld vil produktion af metaller, kemiske produkter, industriproduktion og transport blive dyrere. Generelt vil Danmark komme til at eksportere mindre og importere mere, ligesom man risikerer at skubbe rejsende over mod flyselskaber uden for EU,” siger professor Wusheng Yu, én af forfatterne bag notatet, til Jyllands-Posten.

Kød er et af de områder, hvor klimabelastningen vil vokse. Danmark har i dag en stor eksport af kød til Kina, men hvis kødproduktionen pålægges klimaafgifter, vil kineserne formentlig producere mere kød selv og importere mere fra USA og Canada, hvor kødproduktionen udleder langt mere CO2 pr. produceret enhed.

Læs mere i Jyllands-Posten her

Digteren Yahya Hassans muslimske begravelse i Aarhus har afdækket, at Folkekirken har tolket reglerne om antal deltagere ved den udendørs del af begravelser alt for stramt. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Marie Krarup: Kirkeminister må sige undskyld for begravelsesfejl

Politikere vil have placeret ansvaret placeret for folkekirkens overfortolkning af begravelsesregler, som har betydet, at mange danskere er blevet udelukket fra begravelser, de kunne have deltaget i

BEGRAVELSER | Hvem har ansvaret for, at folkekirken har tolket reglerne om begravelser alt for stramt? Det vil flere af Folketingets partier have klarlagt. Kirkeministeriet opdaterede i sidste uge sin vejledning, så der ikke længere er nogen øvre grænse for antallet af deltagere ved begravelser udendørs. Dermed står det klart, at mange danskerer de sidste to måneder er gået glip af begravelser, de kunne have deltaget i, og det bør nogen tage ansvaret for, siger flere politikere til Kristeligt Dagblad.

“Jeg har sagt til dem i Kirkeministeriet, at de skal forberede sig på, at der vil komme sager ud af det her. Der vil sidde ressourcestærke enker nu, som med god ret vil klage over, at deres kære er gået glip af den begravelse, de havde retskrav på. Jeg synes, at det ville klæde kirkeministeren at tage skylden på sig og give en undskyldning til de folk, der har været ramt af denne fejl,” siger Dansk Folkepartis kirkerordfører Marie Krarup, der har stillet flere spørgsmål om sagen til kirkeministeren.

“Jeg synes, at det ville klæde kirkeministeren at tage skylden på sig og give en undskyldning”

Marie Krarup, kirkeordfører (DF), til Kristeligt Dagblad

Venstres kirkeordfører Louise Schack Elholm mener, at det er vigtigt at finde ud af, hvordan fejlen er opstået:

“Derfor må kirkeministeren komme på banen, så vi én gang for alle kan få klarlagt det,” siger hun til Kristeligt Dagblad.

Sten Bønsing, professor i forvaltningsret, siger til avisen, at ansvaret må ligge hos Kirkeministeriet, hvis fortolkningen af reglerne kommer derfra.

Læs mere i Kristeligt Dagblad her

Folkekirkens Nødhjælp bringer på sin hjemmeside en længere historie om Ghassan Kanafanis dansk enke Annis arbejde med kulturfonden og om hendes ægteskab med Ghassan. Her nævnes hans kontakt til PFLP ikke, hvilket kritiseres.

Folkekirkens Nødhjælp støtter fond opkaldt efter terrorgruppes talsmand

Kritik af Folkekirkens Nødhjælp for at støtte fond, der er opkaldt efter afdød talsmand for den palæstinensiske gruppe PFLP, som står på EUs terrorliste

KRITIK | “Ghassan Kanafanis Kulturfond” er i årevis blevet støttet af Folkekirkens Nødhjælp. Det sker, selv om fonden er opkaldt efter den palæstinensiske journalist og forfatter Ghassan Kanafani, som var talsmand for den marxistiske palæstinensiske Folkefront til Palæstinas Befrielse (PFLP), der siden 2002 stået på EU’s terrorliste. Det kritiseres fra flere sider i Kristeligt Dagblad.

Historikeren og debattøren Bent Blüdnikow kalder sagen alvorlig:

“Enhver støtte til eller ethvert medlemskab af en fond, som er opkaldt efter tidligere medlemmer af PFLP, er problematisk, når vi tænker på de ofre, som blev udsat for deres terroristiske virksomhed,” siger han til Kristeligt Dagblad.

PFLP samarbejdede med bl.a. Blekingegadebanden og stod i 1970erne bag en række flykapringer, hvor passagerer og besætningsmedlemmer blev myrdet. PFLP har også angrebet en jødisk restaurant i Paris.

Ghassan Kanafani blev dræbt af en bilbome i 1972. Ghassan Kanafanis Kulturfond, der arbejder med apalæstinensiske flygtningebørn i Libanon, drives af Ghassan Kanafanis danske enke Anni. Folkekirkens Nødhjælp afviser kritikken overfor Kristeligt Dagblad.

“Fonden og Annis børnehaver blev stiftet for 46 år siden – i en anden tid og i en anden politisk virkelighed i regionen end i dag og længe før, PFLP kom på EU’s liste,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen til Kristeligt Dagblad.

Læs mere i Kristeligt Dagblad her

ANDRE NYHEDER

DR: Kirkerne åbner igen: Folk skal holde to meters afstand under sang

TV2: Regeringen vil ensarte affaldssorteringen i hele landet – du skal sortere i ti typer affald

TWITTER & FACEBOOK

Pia Kjærsgaard roser Amina Sardar på Twitter:

VM i fodbold i Qatar? Ellers tak konstaterer Peter Skaarup:

Søren Espersen på Twitter om balladen ved en Stram Kurs-demonstration i Aarhus: