Partier vil åbne Danmark for tyske og norske turister

0
2216
En lejekontrakt på et sommerhus skal give tyskere og nordmænd adgang til Danmark. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

En lejekontrakt på et sommerhus skal give norske og tyske turister adgang til Danmark, mener bl.a. Dansk Folkeparti. Grænsen skal til gengæld stadig være lukket mod Sverige, mener DF

Flere partier er klar til at åbne de danske grænser for nordmænd og tyskere. Det gælder bl.a. Dansk Folkeparti, som mener, at det bør overvejes at gøre en lejekontrakt på et sommerhus i bestemte geografiske områder af Danmark til et anerkendelsesværdigt formål, der giver adgang til Danmark:

“Der er områder af Danmark, hvor smittespredningen er meget lav, og hvor der på den måde er mere rum for at åbne end andre steder. Her kunne man give lov til, at turismebranchen kunne komme lidt i gang. Dermed kunne man lave en afgrænset, målrettet åbning i stedet for generelt at slippe bremsen fuldstændig,” siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

Han anerkender, at hotel- og restaurationsbranchen er meget presset i hovedstaden og derfor også har brug for turistomsætning, men her bør man være varsom:

“Jeg underkender overhovedet ikke udfordringen for restaurationsbranchen og hotellerne og så videre. Jeg under dem virkelig at få noget gang i butikken igen. Men kigger vi helt nøgternt på risikoen for smittespredning, må man sige, at der, hvor man er tættere sammen, og der, hvor vi har de største udfordringer, er i større bysamfund. Når man kommer ud i mere landlige omgivelser, kan vi se på smittespredningen, at der er mere styr på tingene,« siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

Lukket for Sverige

Sverige indgår ikke i overvejelserne. Her er smittetrykket og antallet af coronadødsfald fortsat alt for højt, mener DFs gruppeformand peter Skaarup:

“DF er vi på ingen måde klar til at åbne grænsen for svenske turister, hvilket skyldes, at Sverige ikke har styr på Coronaen. 117 døde på et døgn. Trist!,” skriver han på Twitter.

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen mener også, at Tyskland må komme før Sverige

“Jeg mener bestemt ikke, at det er sådan, at man skal vente med at åbne grænsen til Tyskland, indtil man mener, det er forsvarligt også at åbne grænsen til Sverige. Hvis ikke det er sundhedsfagligt forsvarligt at åbne grænsen til Sverige, så kan svenskerne blive der, og så kan tyskerne komme op, siger Jakob Ellemann-Jensen til Danmarks Radio.