Amina blev tvangsgift i Pakistan. Nu kæmper hun for Dansk Folkeparti

0
54655
Amina Sardar meldte sig for to år siden ind i Dansk Folkeparti.

Amina Sardar fra Gladsaxe er muslim med afghanske rødder. Men hun er også aktiv i Dansk Folkeparti, hvor hun blandt andet kæmper mod islamisering via sine populære videoopslag på facebook. ditOverblik har mødt Amina til en snak om hendes vej ind i politik

Af Steen Trolle

I 2001 blev Amina Sardar lokket til Pakistan og tvangsgiftet med en mand, som hendes afghanske familie havde fundet til hende. En måned senere krævede hun at blive skilt, og derfra startede en frihedsrejse for Amina, som 17 år senere udløste et stort bifald i Herning Kongrescenter.

Søndag den 15. september 2018 gik Amina Sardar nemlig på talerstolen og holdt en fem minutters tale på Dansk Folkepartis årsmøde. Det gjorde hun for at fortælle, hvorfor hun, der er muslim og har afghanske rødder, for to år siden valgte at melde sig ind i det parti, som står for den strammeste udlændingepolitik i Folketinget og er mest kritisk overfor islam.

”Jeg har valgt Dansk Folkeparti på grund at partiets værdier, som er at bevare dansk kultur og danske traditioner. Danmark er mit hjem, mit land, jeg føler mig dansk, jeg føler mig knyttet til danske værdier og til dansk kultur, og jeg vil gøre alt for at bevare det,” sagde Amina Sardar.

Amina, der også hedder Bibi til fornavn, taler på DFs årsmøde i Herning. Privatfoto

Brænder for at gøre en forskel

Et par uger senere sidder Amina på en cafe i Lyngby og fortæller ditOverblik.dk om sin politiske rejse. I en pause fra uddannelsen til professionsbachelor i offentlig administration, fortæller Amina om vejen fra det ulykkelige tvangsægteskab som 23-årig – ”jeg vidste med det samme, at ham ville jeg ikke være sammen med,” som hun siger om manden, som hun først blev præsenteret for en uge før brylluppet – og så til nu, hvor hun har ambitioner om at gå ind i politik. I første omgang som byrådskandidat i Gladsaxe men senere også gerne i landspolitik.

”Jeg brænder for at gøre en forskel i samfundet, og derfor kunne jeg godt tænke mig på et tidspunkt at komme i Folketinget. Men jeg har det udgangspunkt, at jeg kun vil tale om noget, som jeg ved noget om. Det er derfor jeg tager uddannelsen som professionsbachelor i offentlig administration, og derfor har jeg planer om at være meget opsøgende overfor ældre, unge og hjemløse, som er nogle af de områder, jeg vil arbejde med,” fortæller Amina.

Fødselsdag satte tanker i gang

Men hvorfor blev det Dansk Folkeparti, som Amina valgte at kaste sit brændende engagement ind i? Den del af historien starter til hendes 38 års fødselsdag for to år siden. Her hygger Amina sig med familie og venner, og på et tidspunkt spørger hendes veninde, om hun ikke skal sætte noget fødselsdagsmusik på.

Gerne, siger Amina, og veninden finder både danske og engelske fødselsdagssange på Spotify. Men da hun spørger Amina, om der ikke er en afghansk fødselsdagssang, hun skal spille, går det op for fødselaren, hvor lidt hun kender til det land, hendes familie kommer fra.

”Det satte nogle tanker i gang. For det gik op for mig, hvor meget de danske sange og traditioner betyder for mig. Bagefter talte jeg videre med min veninde. Vi snakkede politik og jeg sagde til hende, at ’jeg føler mig som DFer’. Min veninde er socialdemokrat og hun opfordrede til at tage en test på nettet, som kunne vise, hvilket parti man er mest enig med. Jeg tog testen, da min veninde var gået, og den viste, at Dansk Folkeparti var det parti, jeg var mest enig med. Faktisk var jeg enig i 75 procent af partiets politik,” fortæller Amina.

“Testen viste, at Dansk Folkeparti var det parti, jeg var mest enig med. Faktisk var jeg enig i 75 procent af partiets politik”

Amina Sardar er i gang med en professionsbachelor i offentlig administration. Hendes mål er at stille op til kommunalvalget i Gladsaxe næste gang.

“Spionerer du?”

Kort efter meldte Amina sig ind i Dansk Folkeparti. Til de første møder vakte hun opsigt. På en tur til Bruxelles måtte en ældre DF’er på et tidspunkt indrømme, at han havde mistænkt hende for at spionere.

”Så sagde jeg til ham, at det kunne jeg godt forstå. Jeg havde jo regnet med, at der ikke ville være så mange som mig. Men så fik vi en god snak og havde det mægtig hyggeligt, og vi har holdt kontakten siden,” fortæller hun.

Siden har Amina altid følt sig velkommen i Dansk Folkeparti. ”For det er et parti helt uden racisme,” siger hun. Til gengæld har hun fået temmelig voldsomme reaktioner fra andre. Værst, da hun holdt et møde med Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen på Christiansborg. Martin Henriksen lagde et foto op på sin facebookside, hvor han skrev at ”I dag har jeg haft besøg af Amina Sardar. Amina er medlem af Dansk Folkeparti bl.a. p.g.a. vores udlændingepolitik. Tak for en god snak og et godt møde”. Det gav voldsomme reaktioner – både på facebook og i Aminas lokalområde.

”De første reaktioner kom efter 40 minutter. Nogle skrev, at jeg var vantro, havde solgt min sjæl, var blevet ramt af Stockholmsyndromet (psykologisk lidelse, hvor ofre for kidnapning udvikler en relation til deres kidnapper, red.). Nede i mit lokale center blev der råbt DF’er efter mig. Det ramte mig hårdt lige den dag. Mit hjerte bankede. Martin havde ikke skrevet at jeg var muslim. Alligevel var der allerede nogen, der lavede den kobling. Så jeg tænkte, ’hvem er det lige, der er fordomsfuld her’,” fortæller Amina.

“Nogle skrev, at jeg var vantro, havde solgt min sjæl og var blevet ramt af Stockholmsyndromet”

Facebookopslaget fra Martin Henriksen, som udløste mange reaktioner.

Bekymret for islamisering

Allerede næste dag følte hun sig stærkere, og siden er Amina blevet god til at se stort på de hadefulde beskeder, hun får på sin facebook eller i det offentlige rum. For dem får hun. Amina startede i sommer sin egen blog og er begyndt at lave video-opslag på facebook, hvor hun taler om sit syn på bl.a. islam, religion, integration, bandekriminalitet og udlændingepolitik. Det udløser både positive og negative reaktioner, og nogle af de skarpeste kommer fra det radikale muslimske miljø, der ikke bryder sig om Aminas synspunkter. Men det ryster hende ikke længere – og gør hende i virkeligheden mere motiveret:

Du kan se Aminas seneste video her, hvor hun taler om DF’s årsmøde og tørklæder.

”Jeg begyndte at lave videoerne, fordi der er nogle problemer i det her samfund, som jeg vil gøre opmærksom på. Jeg er blandt andet meget bekymret for islamiseringen af Danmark. Det er et problem, som vi må se i øjnene og gøre noget ved”.

Hvad er det for en islamisering?

”Det er for eksempel, når der er nogen, der vil bringe sharia ind i landet ved at lave shariazoner, som der har været eksempler på i f.eks. Tingbjerg. Eller når der står nogen til kommunal- og folketingsvalg og opfordrer muslimer til ikke at stemme. Det skal vi ikke acceptere. Det er dobbeltmoralsk og uacceptabelt, at man vil bruge vores ytringsfrihed og demokrati til at fremme en antidemokratisk dagsorden.”.

Amina fotograferet til DFs årsmøde i Herning i 2017 med partiformand Kristian Thulesen Dahl.

“Religion skal holdes privat”

Du er selv muslim. Hvilken rolle skal religion spille i det danske samfund, synes du?

”Ingen hvis det står til mig. Eller: Danmark er et sekulært land. Vi har religion, men det fylder ikke i offentligheden. Du ser det ikke, og sådan skal det være”.

Men vi har religionsfrihed. Du skal vel som muslim have lov at praktisere din religion?

”Det kan jeg gøre indenfor hjemmets fire vægge. Ja, jeg har en religion. Jeg er muslim. Jeg tror på en gud. Men det er en privat sag. Jeg går ikke rundt og fortæller til andre, hvordan de skal leve deres liv. Jeg går ikke rundt med tørklæde eller beder i det offentlige rum. Hvorfor skal muslimer gør det? Det hører sig ikke til i Danmark. Vi skal ikke have minareter, der kalder til bøn, eller religiøse symboler på gaden”.

Amina Sarder mener, at nogle muslimske grupper hele tiden forsøger at flytte grænser i Danmark. Ofte uden at det reelt har baggrund i religionen.

”Det er burkaen og niqaben et godt eksempel på. De har intet med islam at gøre. Der står ingen steder i koranen at du skal dække dit ansigt til. Det kommer fra hadith’en (beretning om Muhammed, baseret på overleveringer, red.), der er skrevet lang tid efter Koranen af mænd, som vil fortælle hvordan kvinder skal leve. Det er grupper, som prøver at reformere islam, gøre den mere radikal med regler om tildækning, at håndtryk er beskidt osv. Den udvikling skal vi have stoppet i Danmark,” siger Amina.

“Jeg er muslim. Jeg tror på en gud. Men det er en privat sag. Jeg går ikke rundt og fortæller til andre, hvordan de skal leve deres liv”.

Tørklædet er ikke frivilligt

Samme budskaber havde Amina Sardar med i sin tale på Dansk Folkepartis årsmøde.

”Der bliver sagt at tørklæde er noget frivilligt, man tager på i Islam, men hvorfor er det så man oplever, at små piger, inden de bliver myndige, påduttes tørklæde? Så er det altså ikke frivilligt. De bliver pålagt af deres forældre at tage det på, og det er uacceptabelt. En del muslimske kvinder bruger deres religiøse påklædning og religion til at starte en debat om, hvordan en arbejdsplads ikke respekterer dem eller ikke vil ansætte dem. Noget meget beklageligt, som jeg oplever meget i Danmark, er, at nogle muslimer er i fuld gang med at ændre vores land, i hvert fald forsøger de. Her synes jeg, de burde tage hjem og ændre det land, de kommer fra, og ikke Danmark,” sagde Amina.

Hun slog til lyd for endnu skrappere betingelser for at opnå dansk statsborgerskab og kom blandt andet med dette budskab om, hvad hun elsker ved Danmark:

“Danmark giver mig muligheder til konstant at udvikle mig og frihed til at være mig selv og følge mine drømme. Som dansk borger er jeg stolt af kunne leve som en selvstændig kvinde, hvor jeg kan træffe mine valg selv uden at blive påvirket af den muslimske kultur. Jeg ser frem til at kunne bidrag med den viden, jeg har om den muslimske kultur og religion for at standse de mennesker, som udnytter og misbruger Danmarks gavmildhed og rummelighed, hvilke har stået på alt for længe, og nu skal det stoppes”.

Amina deltager i Royal Run i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag sammen med bl.a. DFs gruppeformand Peter Skaarup. Privatfoto

Vil ændre opfattelse af Dansk Folkeparti

Men 40-årige Amina, der er mor til en datter, er også optaget af mange andre emner. Børn og unge, ældres forhold, hjemløses situation, blandt andet. Og så vil hun gerne ændre opfattelsen af Dansk Folkeparti.

”Jeg kan være med til at vise nogle af dem, som ikke kender så meget til DF, hvad partiet står for. Der er mange, der har et negativt syn på Dansk Folkeparti. Som opfatter partiet som racistisk. Men det passer ikke. Dansk Folkeparti er et mangfoldigt parti, som bare vil beskytte Danmarks værdier og traditioner, og det vil jeg gerne være med til at fortælle,” siger Amina Sardar.

“Dansk Folkeparti er et mangfoldigt parti, som bare vil beskytte Danmarks værdier og traditioner”

Amina fotograferet sammen med Dansk Folkepartis stifter, Folketingets formand Pia Kjærsgaard.