Marie Krarup: Kirkeminister må sige undskyld for begravelsesfejl

0
2318
Marie Krarup, Indfødsrets- og integrationsordfører, Undervisningsordfører, kirkeordfører, Kirkeordfører, børneordfører, gymnasieordfører, ordfører vedr. det danske og det tyske mindretal. Foto: Steen Brogaard

Kirkeminister Joy Mogensen (S) må undskylde for, at folkekirken har overfortolket reglerne, så mange danskere er blevet udelukket fra at deltage i begravelser under coronakrisen. Det mener DFs kirkeordfører Marie Krarup.

Hvem har ansvaret for, at folkekirken har tolket reglerne om begravelser alt for stramt? Det vil flere af Folketingets partier have klarlagt. Kirkeministeriet opdaterede i sidste uge sin vejledning, så der ikke længere er nogen øvre grænse for antallet af deltagere ved begravelser udendørs. Dermed står det klart, at mange danskerer de sidste to måneder er gået glip af begravelser, de kunne have deltaget i, og det bør nogen tage ansvaret for, siger flere politikere til Kristeligt Dagblad.

“Jeg har sagt til dem i Kirkeministeriet, at de skal forberede sig på, at der vil komme sager ud af det her. Der vil sidde ressourcestærke enker nu, som med god ret vil klage over, at deres kære er gået glip af den begravelse, de havde retskrav på. Jeg synes, at det ville klæde kirkeministeren at tage skylden på sig og give en undskyldning til de folk, der har været ramt af denne fejl,” siger Dansk Folkepartis kirkerordfører Marie Krarup, der har stillet flere spørgsmål om sagen til kirkeministeren.

“Jeg synes, at det ville klæde kirkeministeren at tage skylden på sig og give en undskyldning”

Marie Krarup, kirkeordfører (DF), til Kristeligt Dagblad

Venstres kirkeordfører Louise Schack Elholm mener, at det er vigtigt at finde ud af, hvordan fejlen er opstået:

“Derfor må kirkeministeren komme på banen, så vi én gang for alle kan få klarlagt det,” siger hun til Kristeligt Dagblad.

Sten Bønsing, professor i forvaltningsret, siger til avisen, at ansvaret må ligge hos Kirkeministeriet, hvis fortolkningen af reglerne kommer derfra.

Læs mere i Kristeligt Dagblad her