Minkene bør brændes af i deres grave

0
1060
Knud Mathiesen, byrådsmedlem i Aarhus.

Af Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem (DF) i Aarhus

Som jeg tidligere har skrevet, skal man afbrænde minkene i deres grave, fremfor at opgrave dem og køre dem til forbrændingsanlæg.

At afbrænde minkene på stedet vil give god mening, og formentlig også være langt det billigste. Det skal selvfølgelig være med ekspertise fra både brandvæsen og militæret, som har været brugt før i denne her minkskandale, der skal også være sundhedsekspertise til stede.

En afbrænding på stedet i minkkravene vil formentlig ikke være nær så sundhedsfarlig som mange andre løsninger, og kun overfladejorden skal fjernes ned til minkene, så minkene kan overhældes med desinfektionsmiddel samt en brændbar væske.

Evt. kan man tilsætte halm, træ eller andet brændbart for at holde gang i afbrændingen i længere tid. Men det er jeg overbevist om at militæret og brandvæsenet ved rigtig meget om. Ellers kan man vende blikket til Indien hvor man afbrænder sin kære, som er afgået ved døden grundet corona.

Det er den skik de bruger, den kunne vi måske lære lidt af i dette her tilfælde med mink.
De lugtsener, der er ved opgravning af minkene, vil formentlig være større, end hvis man afbrændte dem i deres nuværende grave. Vi så også sidste gang, vedrørende transporten af de aflivede mink, at døde mink blev tabt på vejene, det vil vi også undgå, hvis vi afbrænder dem på stedet. Selvfølgelig kan de opgravede rådne mink transporteres i lukkede enheder, men det bliver også nødvendigt hvis man vælger at køre dem på forbrændingsanlæg. Det er mit håb, at man overvejer det en ekstra gang.