Mette Thiesen til banko hos dømt bankoforening: Det her er kulturarv

0
7063
Mette Thiesen til banko mandag aften hos Byens Bedste Banko. Foto fra Mette Thiesens facebook

Dansk Folkeparti kæmper for de 38 bankoforeninger, som lige nu trues af bøder og konfiskation. Mandag blev Byens Bedste Banko på Nørrebro dømt som den første. Samme aften mødte Mette Thiesen op for at vise sine støtte til foreningen

Folketingsmedlem Mette Thiesen fra Dansk Folkeparti lagde vejen forbi, da Byens Bedste Banko mandag aften holdt en af sine populære bankoaftener på Nørrebro i København.

Samme dag var Byens Bedste Banko som den første af 38 bankoforeninger, som er blevet politianmeldt af Spillemyndigheden, blevet idømt en bøde på 15.000 kroner. Den får desuden konfiskeret fem millioner kroner og har udsigt til en større regning til sagsomkostninger.

Derfor valgte Mette Thiesen at møde op og vise sin støtte til bankoforeningen, der er dømt for at have overtrådt reglerne om bankospil. Mette Thiesen og Dansk Folkeparti mener, at det er urimeligt, at bankoforeninger, som skaber glæde for tusinder, trues på livet af emsige regler.

”Bankoforeninger er er en del af dansk kulturarv. Vi mener, at loven enten tolkes for rigidt eller skal laves om,” siger Mette Thiesen.

Reglerne siger, at bankoforeninger skal give 35 procent af omsætningen til lokale formål som sportsklubber eller andre velgørende formål. Ellers er de ikke almennyttige og skal betale 41 procent i afgift til staten. Byens Bedste Banko donerer hele sit overskud på 100.000-700.000 kroner hver måned til BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet. Alligevel skal foreningen, der drives af frivillige kræfter, nu betale afgift.

“Hvis ikke det er almennyttigt, så ved jeg simpelthen ikke, hvad det er,” siger Mette Thiesen.

“Hvis ikke det er almennyttigt, så ved jeg simpelthen ikke, hvad det er”

Dansk kulturarv

Set med Mette Thiesens øjne, er bankoforeningerne en del af dansk kulturarv. Derfor vil DF gå langt for redde dem:

“Det er vigtigt, at vi i Danmark har steder, hvor man kan mødes på kryds og tværs af alder og socialklasse, hvor man kan mødes med venner og familie for at hygge sig, og hvor man som lokalsamfund kan mødes om noget og hjælpe hinanden,” siger hun.

38 anmeldt

Thomas Rojas Silva, daglige leder af Byens Bedste Banko, vil kæmpe til det sidste for at få omstødt mandagens dom.

“Jeg vil gå hele vejen for at sikre, at vi kan blive ved med at spille banko. Jeg kæmper til det sidste, de skal bære mig ud herfra. Mange af de medlemmer, der kommer her, siger også, at de bliver siddende sammen med mig, så jeg tager dem på ordet. Jeg er sikker på, at det nok skal gå,” siger han til DR.

Mette Thiesen spillede selv med og hjalp også til ved mikrofonen med at trække og læse numre op.

“Tak for en fantastisk aften i selskab med de gode mennesker i “Byens bedste Banko”. I er kulturformidlere – og ualmindeligt godt selskab. I Dansk Folkeparti kæmper vi videre. For Danmark, danskerne, dansk kulturarv – og “gamle Ole”, skriver DFeren på Facebook.