Dansk Folkeparti vil have forbud mod kønsopdelt svømning

0
4596
Hovedstadens Svømmeklub har siden 2013 haft kønsopdelt svømmeundervisning. Arkivfoto - ikke fra Hovedstadens Svømmeklub

Flere partier støtter nu et forslag fra Dansk Folkeparti om at forbyde muligheden for at opdele svømmehaller på baggrund af køn. ”Vi skal ikke tillade islam at forandre vores kultur,” siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard

Et flertal i Folketinget vil stadig ikke forbyde kønsopdeling i offentlige svømmehaller, men Dansk Folkeparti har nu støtte fra tre partier til et forbud.

Det står klart, efter at et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti tirsdag blev behandlet i Folketinget. Her var der støtte fra Nye Borgerlige, Danmarksdemokraterne og Konservative Folkeparti til et forbud.

Dansk Folkepartis forslag kommer efter flere sager fra bl.a. Københavns Kommune, hvor offentlige svømmehaller har arrangeret kønsopdelt svømmeundervisning efter ønske fra muslimer. Det har bl.a. ført til, at en dansk far til en 6-årig pige ikke måtte være i svømmehallen for at se sin datter svømme.

Strider mod danske værdier

Dansk Folkeparti mener, at kønsopdelt svømning på baggrund af religiøse eller kulturelle krav strider imod alt, hvad der er dansk.

“Det er ganske simpelt en helt forkert vej at gå, at vi ad den vej sniger religion ind i det offentlige rum. Og dermed tillader islam at definere og forandre vores kultur,” sagde Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard under debatten i Folketinget.

“Og nej: Det er ikke bedre at piger og kvinder lærer at svømme, fremfor de lærer, at her i landet er der ligestilling. For er man her i landet, ja, så er det dem, der kommer udefra, der skal integrere sig. Og ikke os som land der skal tillade, at en udefrakommende religion og kultur skal forandre vores land og frisind,” fortsatte Pia Kjærsgaard.

Kommunerne lader sig presse

Flere partier afviste at støtte forslaget med den begrundelse, at det er en kommunal opgave at fastsætte regler for de kommunale svømmehaller. Men Dansk Folkeparti mener, at det er nødvendigt at lovgive på området, fordi kommunerne igen og igen har vist, at de bøjer sig for muslimske særkrav.

“Når opgaven ligger ude i kommunerne, så vil man i de kommuner, som har en stor repræsentation af folk fra muslimske lande, selvfølgelig tage initiativer til at lige netop de kommuner opretter kønsopdelt svømning. Fordi kommunerne individuelt varetager selvfølgelig de borgeres interesser og ønsker, som borgerne lokalt ønsker,” siger Pia Kjærsgaard.

Advarer mod parallelsamfund

Dansk Folkeparti advarer om, at det vil føre til parallelsamfund, hvis ikke der lovgives på området. Som partiet skriver i beslutningsforslaget:

“Fastholdes den nuværende praksis, vil man skabe et opdelt samfund, hvor der i den enkelte kommune kan indrettes fritids- og foreningstilbud efter islamiske krav, i takt med at kommunes beboersammensætning medfører ønsker om flere islamiske særkrav, hvilket også indebærer en fare for, at reglerne fra kommune til kommune vil variere. Det skaber parallelsamfund, hvilket forslagsstillerne ikke ønsker for Danmark”.

Hele beslutningsforslaget fra Dansk Folkeparti kan læses her