Martin Henriksen til hollandsk tv: Burkaforbud er et standpunkt imod radikal islam

0
3108
Martin Henriksen i hollandsk tv.

Holland har i lighed med Danmark nu indført et tildækningsforbud. I den anledning interviewer hollandsk tv bl.a. Martin Henriksen (DF) om det danske forbud

Præcis et år efter, at Danmark gjorde niqab og burka forbudt på offentlige steder, følger Holland nu efter og indfører forbud mod ”beklædningsgenstande, der dækker ansigtet” i offentlige bygninger og offentlige transportmidler.

Forbuddet kommer efter 14 års intens debat i Holland. Det dækker også andre former for tildækning af ansigtet, eksempelvis elefanthuer og hjelme, og det udløse en bøde på mindst 150 euro, ca. 1100 danske kroner.

I anledning af forbuddet, har den hollandsk tv-station NOS været i Danmark for at høre om erfaringerne med det danske forbud. Her har de interviewet Martin Henriksen, DFs tidligere udlændingeordfører, der var frontklæmper på det danske forbud.

“Formålet er at sende et signal til muslimer i Danmark om, at der er værdier, som ikke er forenelige med vores samfund. Man skal forstå, at det ikke er acceptabelt, hvis man som muslim mener, at kvinder skal være tildækkede i de offentlige rum,” siger Martin Henriksen.

Den muslimske kvinde Fatima kritiserer i hollandsk tv det danske forbud for at være i strid med danske frihedsrettigheder.

Den hollandske tv-station interviewer også en muslimsk kvinde, Fatima. Hun er tildækket og anklager forbuddet for at være i strid med danske frihedsværdier. Til den kritik siger Martin Henriksen:

”Ja, der er ytrings- og religionsfrihed i Danmark, men vi har også en grundlov, der siger, at der er grænser for religionsfriheden”.

Standpunkt mod radikal islam

Foreløbig er 23 niqab-og burkaklædte personer blevet sigtet for at overtræde forbuddet. Hollandsk tv spørger på den baggrund, hvor mange der skal dømmes, for at forbuddet kan siges at være en succes:

”Sådan kan man ikke gøre det op. Loven er en succes, fordi den viser at det danske samfund, det danske folketing og dermed i sidste ende det danske folk har taget et standpunkt imod radikal islam,” siger Martin Henriksen.

Han siger, at han også ønsker et forbud mod det muslimske tørklæde. I første omgang for offentligt ansatte med borgerkontakt og på skoler. Det får journalisten til at udbryde et: ”Virkelig – hvorfor det?”.

”Fordi det er et eksempel på ideologien, der ligger bag islam. Det viser hele synet på kvinder,” siger Martin Henriksen.

Indslaget på hollandsk tv kan ses her.

Læs også: Regeringens støttepartier vil igen gøre burka og niqab lovlige