Martin Henriksen: Tag mediestøtten fra ensidige medier

0
3512
Martin Henriksen, tidl. folketingsmedlem, folketingskandidat og hovedbestyrelsesmedlem i DF. Foto: Carten Lundager

Den tidligere udlændingeordfører skriver i ny bog, at man bør fjerne eller kraftigt reducere mediestøtten til de landsdækkende medier. DR skal også beskæres kraftigt, mener Martin Henriksen

Den skatteyderbetalte mediestøtte bruges til at understøtte landsdækkende medier, som har en klar venstreorienteret eller ‘politisk korrekt’ dagsorden.

Det mener DFs tidligere udlændingeordfører og mangeårige folketingsmedlem Martin Henriksen. I sin nye bog “Nationalt selvforsvar” lancerer han et forslag om at fjerne eller kraftigt reducere mediestøtten til de landsdækkende medier.

“Jeg har altid forestået ideen med mediestøtten sådan, at den skal sikre, at vi har en mangfoldighed i medieudbuddet, så alle strømninger i samfundet bliver afspejlet. Men i stedet går mediestøtten reelt til at fastholde et monopol for alle dem, der har de såkaldt rigtige holdninger,” siger Martin Henriksen, som i dag er medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti og folketingskandidat i Slagelse-kredsen.

“Nationalt selvforsvar” er netop udkommet.

Bestemte holdninger favoriseres

I stedet for mediestøtten foreslår han en ny og billigere model, hvor statsstøtten fordeles via puljer, der også kan tilgodese nye nationale, konservative medier. Den slags medier har stort set ikke en chance i dag, hvor støtten nærmest sker som en fast årlig overførsel til de etablerede medier som Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske, Ekstra Bladet osv., mener Martin Henriksen. Resultat: Et ensidigt mediebillede, hvor bl.a. indvandringskritiske og nationalkonservative holdninger har meget svært ved at komme til orde:

“De etablerede medier har i alliance med politisk korrekte liberale og venstrefløjen skabt en favorisering af bestemte holdninger og en debatkultur, hvor det er blevet det normale at fastholde fortællingen om, at det er negativt, racistisk og/eller umenneskeligt at ville bevare det danske folk og dansk kultur. Skurken er patrioten, og ofret eller den retfærdige og rene er mangfoldighedsprædikanten,” skriver Martin Henriksen i “Nationalt selvforsvar”, som han har lavet i samarbejde med den tidligere DFU-formand Chris Bjerknæs.

Skær i støtten til DR

Martin Henriksen understreger, at han ikke vil røre ved mediestøtten til lokale og regionale medier. Det er vigtigt, at alle kan holde sig orienteret om, hvad der foregår lokalt, fastslår han. Til gengæld skal der skæres hårdt i støtten til Danmarks Radio:

“Rammen til DR bør beskæres, så længe organisationen er så radikal og venstredrejet, som den er. Det er absurd, at jeg og dem, der mener det samme som mig, skal betale til en organisation, der modarbejder os politisk,” skriver Martin Henriksen.

Han mener, at det bør være frivilligt at betale til DR, når dækningen er så politisk skæv:

“Jeg mener, at jeg sender jo heller ikke mine penge til Socialistisk Folkeparti eller Socildemokratiet, vel…,” som han skriver.

Til ditOverblik nævner Martin Henriksen DRs USA-dækning som eksempel:

“I følge Danmarks Radio er republikanerne de onde og demokraterne er de gode. Sådan er det, og det synes de fleste journalister sikkert er fint. Ja, Trump siger nogle skøre ting ind imellem, men jeg synes altså personligt at Demokraterne er endnu skørere. Derfor vil jeg have en afbalanceret dækning af USA, men det får jeg ikke hos DR”.

Danmarkshistorie og fokus på indvandring

Han mener, at en puljebaseret mediestøtte f.eks. kunne bruges til at fremme viden om Danmarkshistorien, kongehusets historie, den kristne kulturarv og en dansk-national dækning af indvandingen.

“Vi kan gøre mediemarkedet mere frit, gøre den samlede støtte mindre, men samtidig styure det i en meere nationalkonservativ retning med målrettede uljemidler, som eventuelt kan løbe over en længere årrække,” lyder forslaget i “Nationalt selvforsvar”.

Læs også:

Martin Henriksen i ny bog: Indvandringen truer Danmark