Martin Henriksen kritiseres for advarsel om befolkningsudskiftning – FN taler om det samme

0
6664
Martin Henriksen, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Martin Henriksen beskyldes for højreekstremistisk propaganda, fordi han advarer om at der er en udskiftning i gang af den danske befolkning. Urimeligt, mener han selv og peger på, at FN har anbefalet befolkningserstatning i Vesten

Ny tal fra Danmarks Statistik fik forleden Dansk Folkepartis tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen til at advare: Den danske befolkning er ved at blive udskiftet, for antallet af indvandrere og efterkommere stiger hurtigere end antallet personer med dansk baggrund.

Læs: Martin Henriksen advarer: Befolkningen udskiftes

Men gjorde han sig dermed skyldig i højreekstrem propaganda? Berlingske skrev i hvert fald sådan her om Martin Henriksens udsagn, som han fremsatte på facebook:

“Martin Henriksen (DF) skriver i et Facebook-opslag, at »udskiftningen af det danske folk« skal stoppes. Tidligere er udtrykket blevet kædet sammen med den yderste højrefløj og blandt andet brugt som overskrift i en terrorists manifest”

Men at kæde Martin Henriksens udsagn sammen med højreekstremisme er helt skørt, mener han selv. For selv FN har på et tidspunkt talt om befolkningsudskiftning. I hvert fald har organisationen i rapporten ”Replacement Migration: Is It a Solution to Declining and Ageing Populations?” fra 2001 påpeget, at den oprindelige befolkning i Vesten falder i størrelse, fordi der fødes for få børn i Vesten. Det udhuler arbejdsstyrken, og derfor er der brug for indvandring fra 3. verdenslande, fastslog FN i rapporten.

Berlingske i sidste uge.

“Konkret virkelighed”

”FN-rapporten anbefaler befolkningserstatning med migration. Så det er ikke grebet ud af den blå luft at tale om befolkningsudskiftning. Det er konkret virkelighed. Det kan man se på statistikkerne. Indvandrernes andel vokser hurtigere end personer med dansk baggrund, og vi har boligområder i Danmark, hvor danskere allerede er i mindretal. Derfor synes jeg det er rimeligt at tale om, at befolkningen udskiftes,” siger Martin Henriksen, der ikke blev genvalgt til Folketinget, men i dag er medlem af partiets hovedbestyrelse og har stået i spidsen for et udvalg, der skal udvikle ny politik for DF.

Men er der ikke langt fra et stigende antal indvandrere til en udskiftning af befolkningen?

”Det er jo ikke noget, der sker i morgen. Men tallene taler deres eget tydelige sprog. Man kan så mene det samme som De Radikale, at det er en god ting, at vi bliver kulturelt beriget, når andelen af indvandrere vokser. Men man skal være ærlig og erkende at det er den vej det går,” siger Martin Henriksen, og fortsætter:

”Vi må da kunne have en diskussion om vi ønsker et samfund, hvor danskere kommer i mindretal i flere og flere områder, uden at man af den grund bliver beskyldt for at være højreekstremist”.

”Vi må da kunne have en diskussion om vi ønsker et samfund, hvor danskere kommer i mindretal”

Martin Henriksen, tidl. udlændingeordfører, Dansk folkeparti

Kun 8 procent af dansk oprindelse

Tallene fra Danmarks Statistik viste, at Befolkningstallet i Danmark de sidste ti år er steget med knap 300.000 borgere. Heraf har kun 26.000 dansk oprindelse, mens 206.000 er indvandrere og knap 63.000 er efterkommere af personer med indvandrerbaggrund.

”Der er ikke noget, der tyder på, at den udvikling vil vende. For udviklingen viser, at når Dansk Folkeparti har indflydelse, formår vi at holde indvandringen nede, men når det politiske flertal så skifter, bliver udlændingepolitikken lempet, og så kommer der flere oven i puljen. Det er hele tiden to skridt frem, og to skridt tilbage. Derfor skal der nogle heftige stramninger til, hvis det skal forhindres, og det kommer ikke til at ske, før der er en bred folkelig og politisk erkendelse af, hvad der sker med befolkningssammensætningen i disse år,” siger Martin Henriksen.

Hvad er din egen prognose for udskiftningen?

”Det er jo meget svært at sige. Jeg vil nødigt lægge hovedet på blokken, for vi mangler et bedre overblik over, hvor mange der reelt har indvandrerbaggrund i Danmark. Men måske indenfor de næste 100 år. Lige nu går statistikken som hovedregel kun til 2. generation. Det var derfor vi fik igangsat et arbejde under den tidligere regering, der gerne skulle føre til at flere generationer tælles med. Hvor langt dette arbejde er, ved jeg ikke. Det er jeg ved at undersøge,” siger Martin Henriksen.

Læs: Martin Henriksen advarer: Befolkningen udskiftes