Martin Henriksen kritiserer Nye Borgerlige: De vil nærmest have fri indvandring fra Østasien

0
4792
Pernille Vermund i "Højlunds Forsamlingshus" på Aalborg Universitet onsdag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Nye Borgerliges leder Pernille Vermund vil gøre det meget nemmere for personer fra Østasien at komme til Danmark. ”De vil gamble med Danmarks fremtid,” mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen

”Familiesammenføringer med thaier, filippinere, vietnamesere, kinesere og andre østasiater giver ikke problemer i Danmark. Så lad os fjerne de forhindringer vi har sat op for dem”.

Sådan lød det fra Nye Borgerliges leder Pernille Vermund, da hun holdt tale på sit partis årsmøde lørdag den 27. oktober 2018.

Til Børsen sagde hun i samme forbindelse, at hun vil stoppe for familiesammenføringer fra muslimske lande, men er åben overfor at give arbejdstilladelser til østasiater:

”Vi synes, at det er åndsvagt at sætte forhindringer op for dem, der kommer for at bidrage positivt. Til gengæld vil vi meget gerne sætte større forhindringer op for dem, der kommer for at ødelægge vores land”.

ditOverblik.dk har to gange i denne uge spurgt partiets pressechef Lars Kaaber pr. sms, om udtalelsen fra årsmødet stadig står ved magt. Vi har også stillet spørgsmålet ”Hvad er NBs politik i forhold til indvandring fra Østasien?”. Men vi har ikke fået nogen reaktion fra pressechefen.

”Familiesammenføringer med thaier, filippinere, vietnamesere, kinesere og andre østasiater giver ikke problemer i Danmark. Så lad os fjerne de forhindringer vi har sat op for dem”

Pernille Vermund, leder af Nye Borgerlige, på årsmøde

Martin Henriksen: NB vil gå længere end radikale

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen mener, at Pernille Vermund med sin årsmødeudtalelse lægger op til fri indvandring fra Østasien.

”Hvis det, der er blevet sagt, står til troende, vil det betyde, at der vil være mange tusinder – reelt millioner af mennesker – som vil få en meget nem adgang til Danmark. Jeg synes det er tankevækkende, at en politiker, der slår sig op på at ville løse udlændingepolitikken fra bunden, ikke har gjort sig nogle tanker om, hvad konsekvensen af sådan en politik vil være. For det er jo tale om indvandring uden forhindringer. Det er ret vildt. Det er jo en mere lempelig udlændingepolitik end De Radikales,” siger Martin Henriksen.

DF-ordføreren understreger, at han ikke har noget imod østasiater. ”Jeg kender folk fra Thailand, de er både søde og venlige,” som han siger. Men Dansk Folkeparti mener, at indvandringen som helhed er et problem for Danmark:

”Vi er cirka fem millioner mennesker i Danmark, og derfor er der grænser for, hvor meget indvandring, vi kan håndtere. Jeg er selvfølgelig med på, at der er større udfordring fra de muslimske lande. Men det betyder jo ikke, at vi skal have fri indvandring fra østasiatiske lande. Vi skal holde sammen på det her land. På vores fælles sprog og kultur. Hvis man fører Pernille Vermunds politik ud i livet, gambler man med Danmarks fremtid. Det vil skabe nye parallelsamfund, men det har man tilsyneladende ikke reflekteret over,” siger Martin Henriksen.

”Hvis det, der er blevet sagt, står til troende, vil det betyde, at der vil være mange tusinder – reelt millioner af mennesker – som vil få en meget nem adgang til Danmark”

Martin Henriksen, udlændingeordfører, Dansk Folkeparti

sdfafdefadsa

Flere østasiatiske lande som Thailand og Filippinerne har store muslimske mindretal. Flere lande i Østasisen er også muslimsk ledede, såsom Brunei, der for nylig skærpede sin sharialovgivning. Martin Henriksen savner svar fra Nye Borgerlige på, hvad de vil stille op med indvandring af muslimer fra Østasien.

”Vil man for eksempel frasortere folk fra det muslimske mindretal i Filippinerne? Det kan jo ikke lade sig gøre. Jeg synes det er bekymrende, at man slet ikke har gennemtænkt det. Nye Borgerlige vil indføre asylstop, siger de, men det her ville jo ophæve effekten af asylstoppet,” siger Martin Henriksen.

ditOverblik har i vores sms-henvendelse til pressechef Lars Kaaber gjort opmærksom på Martin Henriksens kritik, som vi gerne vil have en kommentar til. Men pressechefen har altså ikke reageret på henvendelsen

ditOverblik er naturligvis fortsat interesseret i en kommentar fra Nye Borgerlige. Vi er klar til at lave en opfølgning på denne artikel, hvis partiets pressechef formidler en kommentar eller får eksempelvis partiformand Pernille Vermund til at kontakte redaktionen.