Lettet Jeanie Nørhave: Bliver ikke tiltalt i Meld og Feld-sagen

0
5902
"Jeg er utroligt glad for, at der, som jeg havde forventet, ikke bliver rejst tiltale mod mig i sagen," siger Jeanie Nørhave til Dagbladet. Foto: Carsten Lundager

“Nu kan jeg endelig få ro,” siger Dansk Folkepartis personale- og sekretariatschef Jeanie Nørhave

Hun havde forventet det, men alligevel var det en stor lettelse for Dansk Folkepartis personale- og sekretariatschef Jeanie Nørhave, da hun i sidste uge fik besked om, at hun ikke bliver tiltalt i Meld & Feld-sagen. Det fortæller Jeanie Nørhave til Dagbladet Ringsted.

“Jeg er utroligt glad for, at der, som jeg havde forventet, ikke bliver rejst tiltale mod mig i sagen. Den frygtelige anklage fra medierne har taget hårdt på mig, og den har også haft konsekvenser for min familie. Nu, hvor det er slået fast, at jeg ikke har begået noget strafbart, får jeg endelig mulighed for at få ro, og det samme gælder for min familie,” siger Jeanie Nørhave, der også er lokalformand for Dansk Folkeparti i Ringsted, til Dagbladet.

“Nu, hvor det er slået fast, at jeg ikke har begået noget strafbart, får jeg endelig mulighed for at få ro”

Jeanie Nørhave til Dagbladet

I sidste uge meddelte Bagmandspolitiet, SØIK, at Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt bliver tiltalt for misbrug af 98.835 kroner, som EU via det europæiske parti Meld bevilgede til en EU-konference ved DFs sommergruppemøde i Skagen i 2015. En anklage, som Morten Messerschmidt afviser og forventer at blive frifundet for.

Det er i samme sag, at Jeanie Nørhave har været beskyldt for at have begået dokumentfalsk. Ekstra Bladet skrev i december 2019, at Jeanie Nørhaves navn og underskrift stod på et internt dokument, hvor hun var angivet som direktør for det hotel, hvor DF holdt sit sommergruppemøde. ”De lavede falske hotelkontrakter” lød overskriften i Ekstra Bladet. Men nu har Bagmandspolitiet konkluderet, at der ikke er noget at komme efter i forhold til Jeanie Nørhave.

Blev vildledt

Til Dagbladet forklarer Jeanie Nørhave, hvorfor hun underskrev det omtalte dokument:

”Jeg blev kontaktet af en betroet medarbejder, som forklarede mig, at min underskrift var en formalitet i forbindelse med, at jeg havde stået for kontakten mellem EU og hotellet. Jeg skrev derfor under på sidste side uden at løbe dokumentet, som var på engelsk, igennem. På den måde blev jeg vildledt,” siger Jeanie Nørhave.

Læs også:

Fuld opbakning fra DF til Morten Messerschmidt

Morten Messerschmidt forventer frifindelse: “Jeg har ikke gjort noget ulovligt”