Regeringen vil sænke skatten for 10 milliarder, men der er ingen skattelettelser til pensionisterne

0
4019
Der er ingen skattelettelser til pensionisterne. Arkivfoto

Regeringen vil sænke skatten med 10 milliarder kroner, men der er ikke en krone i skattelettelser til pensionisterne. “De må sidde tilbage med en lang næse,” siger DFs gruppeformand Peter Kofod

Hvis der sad folkepensionister klar ved tv-skærmen, da regeringen mandag præsenterede sit udspil til skattelettelser for rullende tv-kameraer, så blev de slemt skuffet. Ud af de i alt 10 milliarder kroner, som regeringen vil sænke skatten med, er der nemlig ikke en krone i skattelettelser til folkepensionisterne.

“Man må som pensionist sidde tilbage med en lang næse og se, at man får 0 kroner ekstra,” siger DFs gruppeformand, Peter Kofod, til Ritzau.

Regeringen vil hæve beskæftigelsesfradraget og indføre et ekstra beskæftigelsesfradrag for enlige forsørgere. Til gengæld skal der indføres en ‘top-topskat’ for indkomster over 2,5 millioner kroner.

Peter Kofod mener, at skatteudspillet er skævt og siger, at DF nu vil prøve at få skattelettelser til pensionister med i de politiske forhandlinger, som regeringen lægger op til. I alt har regeringen afsat en reserve på 0,5 milliarder kroner til forhandlinger.

“Vi vil gerne snakke med regeringen. Hvis de inviterer os til forhandlinger, så står der pensionister på den mappe, vi har med,” siger Peter Kofod.

Svigter sine vælgere

DFs formand Morten Messerschmidt mener, at Socialdemokratiet svigter sine vælgere ved ikke at give pensionisterne del i skattelettelserne.

“At ignorere folkepensionisterne er at ignorere dem, som har skabt vores Danmark, bygget fundamentet under vores historie og de stiltiende aftaler, der binder os sammen som folk,” skriver DF-formanden i sit nyhedsbrev.

Han mener, at regeringen gambler med sammenhængskraften i samfundet:

“Jeg frygter et Danmark, hvor den sammenhængskraft, der er essentiel for et sammenhængende samfund, er ved at blive opløst. Hvor vores ældre borgere stilles stadig ringere, mens især de højtlønnede på arbejdsmarkedet kan lade propperne springe. Den ulighed kan vi ikke acceptere,” skriver Morten Messerschmidt.

Nyhedsbrevet kan læses her

Skatteudspillet kan læses her