DF: Forbyd avl og import af fladsnudede hunde

0
3345
Hunde med flade snuder lider ofte voldsomt af søvnapnø, i følge en finsk undersøgelse.

Fladsnudede hunde og hunde med for små kranier har et dårligt liv. Derfor skal avl og import forbydes, mener Dansk Folkeparti

Søvnapnø, vejrtrækningsproblemer, hudbetændelse, fordøjelsesproblemer og diverse luftsvejslidelser. De fladsnudede hunde har ikke noget godt hundeliv. De ser søde og sjove ud, men forskning viser, at de har mange helbredsproblemer.

Det er synd, mener Dansk Folkeparti. Derfor vil partiet have forbudt avl og import af fladsnudede hunde. Forbuddet skal også omfatte hunderacer, der har så små kranier, at der ikke er plads til deres hjerner.

Begge de to slags hunde er avlet for at fremme et bestemt udseende. Det er ikke til gavn for hunden, og derfor skal det stoppes, mener DF.

“Avl bør altid foregå med optimering af hundens egenskaber og trivsel for øje og ikke for at fremme et bestemt udseende, hvis konsekvensen er, at hundens ve og vel kompromitteres – i dette tilfælde med unaturligt flade snuder og meget små kranier,” skriver DF i forslaget, som Pia Kjærsgaard er ordfører på.

Overtrædelse skal kunne straffes med bøde og i særligt grove tilfælde skal man kunne miste retten til at beskæftige sig med hunde eller have hund. Det skal også fremgå tydeligt, at avl skal sikre at der avles sunde hunde. Det fremgår ikke af loven i dag.

Holland har allerede forbudt avl af fladsnudede hunde, og i Norge blev en særlig race med et for lille kranium forbudt for nylig.