Lad os få de unge op til køreprøve

0
1107
Knud Mathiesen, byrådsmedlem i Aarhus.

Alt andet er urimeligt, at de skal vente i flere måneder

Af Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem (DF) i Aarhus Kommune

Er det rimeligt at unge mennesker, som er ved at tage kørekort, ikke kan komme op til køreprøve? Det synes jeg ikke. Undskyldningen er Corona, og det lyder da også meget fornuftig, men svært at forstå, hvis den unge kan komme med en negativ coronatest, og det gør den motor-sagkyndige også. Hvad er så problemet? Der kan da ikke være mere risiko for en motorsagkyndig, som for alle dem, der arbejder på vores plejehjem, sygehuse, og mange andre steder.

Ved at gå op til køreprøve overholder man også forsamlingsforbuddet på fem personer, det gør man ikke på vores plejehjem, sygehuse, daginstitutioner med flere. Så lav en ordning, så de unge kan komme op til kørerprøve. Det burde med god vilje kunne lade sig gøre uden risiko: Alt andet er ikke fornuftigt, der bliver oparbejdet en stor pukkel, som vil tage mange måneder at få bragt ned på et normalt leje, efter coronakrisen, som forsætter i adskillige måneder endnu.

Hvem er kommet med de anbefalinger om at droppe køreprøver? Det er på ingen måde så risikabelt som at arbejde på de nævne institutioner, eller være på indkøb i store supermarkeder.

Man skal selvfølgelig overholde de regler, der nu engang er, man afspritter og rengører skolevognen, som man skal køre i, samt bruger mundbind, sådan som det også er gældende mange andre steder. Der er bare den forskel, at ved indkøb overholder man ikke engang forsamlingsforbuddet, det gør man trods alt i en skolevogn, også selv om kørelærere vil deltage til køreprøven.

Men man skal ikke glemme at der skal være klare regler for alle, så risiko for smitte stort set ikke vil være til stede.