Kristian Thulesen Dahl: Inger Støjberg er velkommen i DF

0
4752
"Der er et "en-til-en-sammenhæng" mellem det Inger Støjberg står for, og det Dansk Folkeparti står for, siger Kristian Thulesen Dahl. Her er de to fotograferet sammen til et valgmøde på Jerlev Kro i 2019. Foto: Carsten Lundager

Inger Støjberg måtte tirsdag forlade næstformandsposten i Venstre. Hvis hun vil skifte parti, passer hun én til én med Dansk Folkepartis politik, siger DFs formand Kristian Thulesen Dahl

Hvis Inger Støjberg beslutter sig for at forlade Venstre, er hun mere end velkommen i Dansk Folkeparti. Det er budskabet fra DFs ledelse, dagen efter at Inger Støjberg måtte trække sig som næstformand i Venstre.

DFs formand Kristian Thulesen Dahl siger til TV2 News, at der er et “en-til-en-sammenhæng” mellem det Støjberg står for, og det Dansk Folkeparti står for.

“Hun er selvfølgelig velkommen. Vi har i politik brug for rugbrødspolitikere, men også brug for folk, der kan sætte tingene lidt skarpt op. Inger kan det sidste, og har hun ønske om, at komme over til DF, så kan hun det,” siger DF-formanden.

Han var allerede mandag ude og kritisere, at Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen søndag i et interview med Jyllands-Posten gjorde klart, at Venstre vil støtte en rigsretssag mod Inger Støjberg, hvis den advokatundersøgelse, som Folketinget har iværksat, mener der er grundlag for det. Kristian Thulesen Dahls kritik af Venstre bliver ikke mindre af, at Støjberg nu har forladt formandsposten, fordi Jakob Ellemann-Jensen bad hende om det på et forretningsudvalgsmøde i Venstre tirsdag aften.

“I Dansk Folkeparti har vi sat vores lid til Støjberg. Det risler os DF’ere koldt ned ad ryggen, at hun må gå af. Ifølge hendes opslag på Facebook ikke kun på grund af en eventuel rigsretssag, men også politiske uoverensstemmelser. Det får os til at tænke om Venstre placerer sig et andet sted i udlændinge- og værdispørgsmålet,” siger Thulesen Dahl.

“Det risler os DF’ere koldt ned ad ryggen, at hun må gå af”

Kristian Thulesen Dahl, DF-formand, til TV2 News

Messerschmidt: Sværere at samarbejde med Venstre

DFs næstformand Morten Messerschmidt siger til Ritzau, at Støjbergs afgang vil gøre det sværere at samarbejde med Venstre.

”Hvis Jakob Ellemann-Jensen virkelig ønsker at gå i den her retning, hvor hele den del af Venstre, som Inger Støjberg repræsenterer, skal skrinlægges, så bliver det meget svært at samarbejde. Og så må jeg bare sige, at Inger Støjberg er meget velkommen i vores parti,” siger Morten Messerschmidt.

Han siger, at DF vil gøre alt for at sikre, at Inger Støjberg får en fremtrædende rolle i det borgerlige Danmark:

”Når man på den her måde ser et parti i intern opløsning, så er det klart, man tænker på, hvem der vil Danmark det bedste, og der kan jeg ikke se nogen andre i Venstre end Inger Støjberg. Og derfor er det klart, at vi tænker, hvis vi på nogen måde kan sikre, at Inger Støjberg får en politisk platform, hvor hun kan kæmpe videre for sin sag, så er vi meget villige til at være forenede i den kamp,” siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

“Hvis vi på nogen måde kan sikre, at Inger Støjberg får en politisk platform, hvor hun kan kæmpe videre for sin sag, så er vi meget villige til at være forenede i den kamp”

Morten Messerschmidt, DF-næstformand, til Ritzau

Støjberg: Jeg kæmper videre for min politiske linje

Inger Støjberg har indtil videre ikke sagt noget, der tyder på, at hun vil forlade Venstre. Efter tirsdagens forretningsudvalgsmøde skrev hun sådan her på Facebook:

” Jeg har været medlem af Venstre i hele mit voksne liv, og jeg har kæmpet dag og nat for, at Venstre står så stærkt som muligt. Jeg elsker Venstres bagland og har fået ufattelig mange gode oplevelser.

Nu skal Venstre finde en ny næstformand. Sådan går det engang imellem i politik. Men uanset hvilke poster jeg bestrider, så skal I vide, at jeg kæmper for den politiske linje, som jeg ved, at I alle kender så godt”.

Læs også:

Thulesen Dahl støtter Støjberg: Rigsret er ude af proportioner