Kristian Thulesen Dahl: Fuld opbakning til kampen mod corona

0
1370
Pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet tirsdag formiddag om coronasituationen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der er bred politisk opbakning til regeringen og myndighedernes indsats med at begrænse coronasmitten. “I en krisesituation skal danskerne kunne se, at politikerne rykker sammen,” sagde Kristian Thulesen Dahl i dagens spørgetid med statsministeren

Der er fuld opbakning fra alle Folketingets partier til den kurs, som regeringen og landets øverste myndigheder har sat i kampen mod corona-virusen.

Det blev understreget fra alle partiledere, da der tirsdag var spørgetid med statsminister Mette Frederiksen (S) i Folketinget.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen roste statsministerens hidtidige håndtering af corona-krisen og fastslog, at i en krisesituation som denne, skal danskerne kunne se, at de har valgt en flok politikere, som rykker sammen om at løse tingene på tværs af partiskel.

“Jeg vil gerne kvittere for den måde, statsministeren har håndteret det på og for at statsministeren indbyder partierne til løbende at orienteringer. Det er vores agt, at hvis der er noget, vi vil vide, så tager vi det på de møder – ikke ved at lave polemik over for hinanden,” sagde Kristian Thulesen Dahl – og fortsatte:

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og SFs Pia Olsen Dyhr hilser med albuen under dagens møde i Folketinget. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

“Det er de ældre og de udsatte, vi i særlig grad skal tage os af. Hvis vi kommer til at skyde over målet med nogle initiativer nu, så kan de fleste nok leve med det. Men hvis vi ikke får taget de rigtige initiativer, så vil eftertiden dømme os hårdt,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

“Hvis vi ikke får taget de rigtige initiativer, vil eftertiden dømme os hårdt”

DF-formand Kristian Thulesen Dahl i spørgetiden med statsministeren

Han lovede opbakning til de initiativer, som regeringen måtte komme med, også i forhold til at hjælpe det erhvervsliv, som for alvor er begyndt at mærke konsekvenserne af coronavirusen.

“Når det kommer til den økonomiske håndsrækning til virksomheder, er vi selvfølgelig indstillet på at bakke op om de fornødne tiltag for at hjælpe hele erhvervslivet og lønmodtagerne godt igennem det her. Det er jo ikke mindst de lønmodtagere, som sendes hjem, der kan komme til at stå i en svær situation,” sagde Kristian Thulesen Dahl i spørgetiden.

Erhvervsminister Simon Kollerup, finansminister Nicolai Wammen og skatteminister Morten Bødskov prå et pressemøde tirsdag eftermiddag, hvor regeringen præsenterede en række initiativer, der skal hjælpe dansk erhvervsliv og lønmodtagere som følge af COVID-19. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Regeringen lancerer hjælpepakke

Efter spørgetiden lancerede regeringen en hjælpepakke for danske virksomheder. Den indeholder tre ting:

1. Udskydelse af skatte- og momsbetalinger.
2 Kompensation til virksomheder, der har aflyst arrangementer med mere end 1.000 deltagere.
3. Nedsættelse af en task force, der skal udvikle målrettede støtteforslag til enkelte hårdt ramte brancher.

“Vi iværksætter nu en række konkrete tiltag, der skal være med til at holde hånden under danske virksomheder og danske arbejdspladser. Der er ingen grund til at lægge skjul på, at corona allerede har haft konsekenser for dansk økonomi. Situationen er alvorlig, og vi ser allerede nu brancher og medarbejdere, som er hårdt ramt,” sagde finansminister Nicolai Wammen (S), da hjælpepakken blev præsenteret på et pressemøde.

Kristian Thulesen Dahl kommenterer de nye tiltag sådan her på Twitter:

“Fine tiltag for at afhjælpe konsekvenser af corona for erhvervslivet mv. Men DF vil foreslå, at disse suppleres af initiativer for de lønmodtagere, der bliver ramt. Konkret kan det være ydelse til dem, der kommer i karantæne og som følge heraf mister lønindtægten”.