Kristian Thulesen Dahl: Danmark skal ud af EU

0
4429
Kristian Thulesen Dahl holder sin grundlovstale på Lykkesholm Gods. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl gjorde det i sin grundlovstale klart, at DF er modtander af EU. “Det er i Danmarks interesse at gøre sig fri af den tyngende overfrakke, som EU er,” sagde Kristian Thulesen Dahl

Danmark skal ud af EU, hvis det står til Dansk Folkeparti. Det gjorde Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl klart i sin grundlovstale, der DF-traditionen tro blev holdt på Lykkesholm Gods i Ørbæk på Fyn.

Kristian Thulesen Dahl fortalte, at det i høj grad var modstanden mod EU, der var afgørende, da han engagerede sig i politik i slutningen af 80’erne. Han frygtede dengang, at “EU ville blive en magtmaskine, der bid for bid tapper nationalstaten for indhold”, og den frygt er han kun blevet bekræftet i siden, sagde han:

“Så det er mindst lige så nødvendigt nu som dengang at sige fra. Gøre det klart, at det er i Danmarks interesse at gøre sig fri af den tyngende overfrakke, som EU er. Gøre sig fri af den politiske overbygning som tager mere og mere af den ilt, som ellers sikrer et levende demokrati. Derfor er Dansk Folkeparti modstander af EU. Og derfor ønsker vi, at Danmark får en anden tilknytning til de andre europæiske lande,” sagde Kristian Thulesen Dahl i talen, som blev holdt uden publikum og i stedet streamet på bl.a Facebook på grund af corona-sitationen.

“det er i Danmarks interesse at gøre sig fri af den tyngende overfrakke, som EU er”

Foto: Carsten Lundager

Kristian Thulesen Dahl forklarede, at DF ønsker en løsning, hvor Danmark bevarer frihandelen med de øvrige europæiske lande, men “hvor vi vrister os fri af den politiske omklamring”:

“Hvis briterne får en god løsning, bør vi i Danmark gå samme vej. Ellers må vi se Norges vej. Frihandel uden den politiske union er vores mål. Vejen dertil kan vi diskutere,” sagde DF-formanden.

“Hvis briterne får en god løsning, bør vi i Danmark gå samme vej”

“Forrykt EU-forslag”

Kristian Thulesen Dahl mener, at “EU benytter enhver anledning til at rage mere magt til sig”. Senest med demonstreret under coronakrisen, hvor EU-kommissionen har fremlagt “et forrykt forslag” om en coronahjælpepakke til 750 mia. euro:

“Mere end 5.500 mia. kr. foreslår EU-kommissionen, at EU låner – og hovedparten skal så gives til Sydeuropa uden krav om tilbagebetaling. Men hvordan kan vi bede danskerne knokle – også med en højere og højere pensionsalder – betale høje skatter – for at sikre en god samfundsøkonomi. For så at se at lande, der ikke holder styr på deres økonomi, blot skal have foræret beløb i den størrelsesorden?,” sagde Kristian Thulesen Dahl  – og tilføjede:

“Oveni det vil EU-kommissionen så også lige forhøje Danmarks årlige kontingent til EU med 6,7 mia. kr. Ja – I hørte rigtigt: 6,7 mia. kr. Det svarer til, at alle pensionisters grundbeløb kan sættes op med ca. 12.000 kr. Det er virkeligt voldsomt. Og det kommer oveni alt det andet, som EU beslutter henover hovedet på os alle sammen. Det er gået alt for vidt,” sagde DF-formanden.

Læs også: “Helt vildt”: Nyt EU-budget vil koste Danmark næsten 7 mia. kr. ekstra

Foto: Carsten Lundager

Støjberg og en egenrådig regering

Ud over EU talte Kristian Thulsen Dahl bl.a. om Mette Frederiksens egenrådige regering, om Venstres manglende opbakning til Inger Støjberg, om DF som det eneste parti, der står fast på en stram udlændingepolitik, når det gælder, om DFs forslag om skattefri folkepension resten af 2020, samt om at stå fast og ikke rende af pladsen, når der er modgang, sådan som DF oplever i øjeblikket.

Hele talen kan læses her: Kristian Thulesen Dahls Grundlovstale 2020

Foto: Carsten Lundager