Kinesisk rigmand kan med minkaftalen sende danske millioner i skattely

0
1935
DFs gruppeformand og retsordfører Peter Skaarup. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Med aftalen om minkerstatning kan en kinesisk rigmand tage op mod 100 millioner kroner fra den danske stat med i skattely. Det er en skandale, mener DF’s Peter Skaarup. Han vil rejse sagen for regeringen

En kinesisk rigmand ved navn Pat Wong ejer 12 minkfarme i Midt- og Vestjylland. Det betyder, at han også står til at modtage erstatning for nedlukningen af minkerhvervet.
Ifølge BT kan rigmanden have krav på op mod 100 millioner kroner i erstatning. En stor del af disse penge vil han kunne tage med i skattely hos sit moderselskab på Caymanøerne.

Afsløringen i BT har medført reaktioner fra Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der begge står udenfor aftalen minkerstatninger.

”Det er en gigantisk skandale. Først bryder Mette Frederiksen loven ved at beordre alle mink aflivet, og nu sender regeringen så millioner i skattely. Det er at gøre grin med de danskere, der troligt betaler deres skat,” siger Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører Peter Skaarup til BT.

Pengene skal blive i Danmark

Minkerstatningsaftalen, der blev indgået i mandags, vurderes at ende mellem 15,6 og 18,8 milliarder kroner, når alle individuelle beregninger er færdiggjort. Omkring 100 millioner af dem kan altså lande langt fra Danmark og de danske minkfarme.

Hvis det står til Peter Skaarup bør det dog slet ikke kunne lade sig gøre.

”Vi vil tage sagen op med regeringen og kræve, at de her rigmænd i skattely ikke kan få erstatning,” siger han til BT.

”Vi må se, hvad der kan lade sig gøre. En mulighed kan også være at kræve, at pengene bliver i Danmark”.

Læs også:

Milliardaftale gør alt for lidt for minkavlere, som vil starte op igen