Politiet afviser sag mod Enhedslisten-borgmester for dukkeafbrænding

0
1500
En dukke med et Lars Løkke-portræt bliver antændt under en Sankt Hans-festen i en kreds af folk omkring Enhedslisten.

Enhedslistens borgmester Ninna Hedeager Olsen slipper for videre tiltale efter afbrændingen af dukker af Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgaard

Mens tre personer er blevet anholdt for at have afbrændt en dukke af statsminister Mette Frederiksen (S) ved en demonstration i København sidste lørdag, så har politiet valgt at droppe efterforskningen mod Enhedslistens teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen, der har deltaget i afbrænding af dukker, der forestillede Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgaard.

Midt- og Vestjyllands politi har modtaget flere anmeldelser mod Ninna Hedeager Olsen efter afsløringerne af dukke-afbrændingerne, som har fundet sted til Sankt Hans-fester hos hendes forældre i Jylland. Men i en pressemeddelelse meddeler politiet, at der ikke vil blive indledt en efterforskning:

“Midt- og Vestjyllands Politi har i sin beslutning lagt vægt på, at billederne er fra en sankthansaften, hvor der er tradition for at brænde en ’heks’ på et bål, at det foregik ved et privat arrangement i en have, og at der hverken i billederne eller i Facebookopslagets tekst fremsættes konkrete trusler mod Lars Løkke Rasmussen. Midt- og Vestjyllands Politi har vurderet, at Ninna Hedeager Olsen ikke har haft forsæt til at fremsætte trusler mod Lars Løkke Rasmussen og derfor ikke ville kunne straffes for forholdet efter straffeloven,” skriver politiet i en pressemeddelelse.

“Midt- og Vestjyllands Politi har i sin beslutning lagt vægt på, at billederne er fra en sankthansaften, hvor der er tradition for at brænde en ’heks’ på et bål”

Har undskyldt

Ninna Hedeager Olsen har på facebook undskyldt afbrændingen, som hun selv lagde billeder op af på Facebook sidste sommer. Den kom frem i søndags i forlængelse af sagen om afbrændingen af Mette Frederiksen-dukken, hvorefter Ninna Hedeager Olsen på Facebook og Twitter skrev:

“Det er selvfølgelig slet ikke i orden at brænde Skt. Hans-hekse af med billeder af andre mennesker på. På den baggrund skal der lyde en dyb og uforbeholden undskyldning til både Pia Kjærsgaard og Lars Løkke Rasmussen. Det hører ingen steder hjemme. Det er ikke i orden,” skriver hun på Facebook og Twitter”.

Spørgsmål til justitsministeren

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup har rejst sagen overfor justitsminister Nick Hækkerup (S). Skaarup mener, at sagen bør efterforskes.

“Vi mener, at justitsministeren skal se på det. Når man brænder en dukke med Lars Løkke af på bålet, er det jo en måde at opildne og true på, ligesom vi så med afbrændingen af dukken med Mette. Vi ved jo ikke, hvad der er foregået til de fester i Enhedslisten. Men vi ved fra andre sager, at Enhedslisten har et meget, hvad skal jeg sige, kuriøst bagland. Der er miljøer i Enhedslistens bagland, der har nogle meget voldsomme synspunkter og tendenser,” sagde Peter Skaarup tirsdag til ditOverblik.dk