Pia Kjærsgaard lagde Muhammed-tegning på Facebook – nu får hun dødstrusler fra islamister

0
3545
Pia Kjærsgaard er DFs social- og ældreordfører. Arkivfoto: Carsten Lundager

Pia Kjærsgaards facebook-side er fuld af dødstrusler fra islamister, efter at hun torsdag lagde et foto op med en kaffekop med Kurt Westergaards berømte Muhammedtegning

“Vi dræber dig i dit hjem. Vent, vi er på vej”.

Sådan lyder en af mange brutale trusler mod Pia Kjærsgaard på hendes facebookside. Det er islamister, som på fransk, engelsk og arabisk tordner mod DFs udlændinge- og værdiordfører, fordi hun torsdag delte et foto af en kop med Kurt Westergaards ikoniske Muhammed-tegning – den med bomben i turbanen – sammen med et budskab om, at Muhammed-tegningerne bør være en fast del af pensum i skolerne.

“Jeg har fuld forståelse for, at en lærer er betænkelig ved, at vise de tegninger som udløste hele den såkaldte Muhammed-krise. Men jeg har ingen forståelse for argumentet om, at tegningerne ikke bør vises i en undervisningssituation. For det bør netop være en del af pensum at vise tegningerne for, at man fuldt ud kan undervise i, hvad det egentligt handlede om. At vise tegningerne handler ikke om en provokation. Men om en nødvendighed. Føler man sig krænket af at se en tegning, er man i det helt forkerte land,” skrev Pia Kjærsgaard på Facebook.

“jeg har ingen forståelse for argumentet om, at tegningerne ikke bør vises i en undervisningssituation”

Pia Kjærsgaard på Facebook

“Vi vil slagte dig”

Opslaget havde fredag eftermiddag fået 5.500 kommentarer. Mange støtter Pia Kjærsgaard, men der er også mange kommentarer fra personer med mellemøstlige navne, som kommer med åbenlyse dødstrusler og supplerer dem med emojis af sabler og knive.

“Gør dit hoved klar. Vi laver hovedsuppe af det,” lyder en af mange groteske islamist-kommentarer.

“Vi vil slagte dig og give din krop til hundene,” lyder en anden.

Pia Kjærsgaard: Ikke overrasket over trusler

Pia Kjærsgaard siger til BT, at hun ikke er overrasket over dødstruslerne, som nu er meldt til politiet:

“Nogle af dem er ubehagelige. Men jeg har prøvet det før, og det kommer ikke bag på mig,” siger Pia Kjærsgaard.

Hun fortæller, at hun ikke har fordybet sig i kommentarerne:

“Man har da lov til at være uenig med mig, men islamisterne forstår ikke, at man ikke skal udøve trusler om vold og det, der er værre. Der er vi meget forskellige. Jeg holder ikke op, og jeg vil opfordre til, at vi ikke bukker under for det pres, som de forsøger at udøve,” siger Pia Kjærsgaard til BT.

Læs også:

Pia Kjærsgaard: Muhammedtegningerne burde være obligatoriske i folkeskolen