Islamistisk gruppe i København til IS-kriger: Rejs til Syrien og kæmp

0
3033
Den ekstremistiske islamiske gruppe Millatu Ibrahims danske facebookside. som tilsyneladende er lukket ned. Siden havde sidste år 3800 følgere.

Den fængslede dansk-tyrker Ömer Kücükavci blev opfordret til at slutte sig til Islamisk Stat i Syrien via undervisning hos gruppen Millatu Ibrahim i København, fortæller han i TV2 dokumentar

Det var den radikale, islamiske gruppe Millatu Ibrahim, der er aktive i København, som fik den nu fængslede dansk-tyrker Ömer Kücükavci til at rejse til Syrien og kæmpe for IS. Det siger han til TV2, som har besøgt den tidligere IS-kriger, der sidder fængslet i det kurdisk-kontrollerede område i Nordsyrien.

“De sagde, det er obligatorisk at hjælpe muslimer og nu skulle jeg rejse og etablere kalifatet,” fortæller Ömer Kücükavci i TV2-dokumentaren “Fanget i Syrien”.

Millatu Ibrahim stammer fra Tyskland, hvor den i dag er forbudt. I Danmark har gruppen blandt andet markeret sig med demonstrationer, hvor de opfordrede muslimer til ikke at stemme ved folketingsvalg.

Gruppen er stadig aktiv i Danmark, men i følge TV2 holder den en lavere profil. Den har stadig en facebookside med 3800 følgere, hvor der blandt andet er opslag om at “Befri muslimske fanger” og om at være “salafi”, dvs. salafist, en ekstremistisk retning indenfor Islam. Men i følge TV2 skulle det blandt andet have dæmpet gruppens aktiviteter, at talsmanden, der i 2015 opfordrede til valg-boykot, i dag sidder fængslet i fire år for at have kæmpet for Islamisk Stat.

Ömer Kücükavci fortæller i dokumentaren, hvordan han blev radikaliseret af undervisere fra Millatu Ibrahim.

“Du har dem på Amager, du har dem i Indre København, hvor du sidder med såkaldte brødre og snakker,” siger han.

Ömer Kücükavci siger i TV2-dokumentaren at han ønsker at rejse til Danmark og blive retsforfulgt. Flere partier, bl.a. Dansk Folkeparti, har afvist af Danmark skal tage imod den tidligere IS-kriger, som er opvokset i Herlev.