Inger Støjberg forlader Venstre

0
2558
Inger Støjberg (V) har besluttet af forlade Venstre. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Venstres tidligere næstformand Inger Støjberg fortsætter som løsgænger i Folketinget. “Det er uendeligt tungt for mig, men det kan ikke være anderledes,” siger hun til Skive Folkeblad

To dage efter, at 32 medlemmer af Venstres folketingsgruppe stemte ja til at stille Inger Støjberg for rigsretten, har den tidligere Venstre-næstformand meldt sig ud af partiet og fortsætter nu som løsgænger i Folketinget.

Inger Støjberg begrunder overfor Skive Folkeblad sit farvel med, at hun ikke har fået et ben til jorden i det Venstre, som formanden Jakob Ellemann-Jensen står for, og at Ellemann og Venstres ledelse “i høj fart er på vej væk fra de værdier, som jeg altid har kæmpet for, og som jeg også mener, at Venstre indtil nu har stået for”.

“Det er uendeligt tungt for mig, men det kan ikke være anderledes. I den periode jeg er i nu, er det at være løsgænger den bedste måde, jeg kan blive ved med at kæmpe for de værdier jeg står for,” siger Inger Støjberg til Skive Folkeblad.

Hun tilføjer, at hun ikke tror, at Jakob Ellemann-Jensen bliver statsminister.

“De er i høj fart på vej væk fra de værdier, som jeg altid har kæmpet for, og som jeg også mener, at Venstre indtil nu har stået for”

Inger Støjberg til Skive Folkeblad
Inger Støjberg og Jakob Ellemann-Jensen, da de blev valgt som hhv. næstformand og formand for Venstre på landsmødet i Herning den 17. november 2019. Inger Støjberg har nu meldt sig ud af Venstre og fortsætter som løsgænger i Folketinget. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Forståelse og opbakning fra DF

Flere af Dansk Folkeparti politikere har omgående reageret ved at udtrykke respekt og forståelse til Støjbergs beslutning. DFs værdiordfører Pia Kjærsgaard skriver på Twitter:

“Forståeligt. Det blev bare for meget for Inger Støjberg. Stor opbakning herfra . Få ro på nu, du har været udsat for stort pres. Slap af hjemme i Jylland. Tag din tid. Alt godt herfra”.

DFs næstformand Morten Messerschmidt skriver samme sted:

“Kæmpe beslutning af Inger. Når man har været medlem af et parti igennem så mange år, bliver det en del af ens dna. Derfor kalder denne beslutning på respekt. Og det kalder på, at Inger nu skal have ro. Ro til at overveje sin fremtid. Og ro til at forberede sin rigsretssag”.

Dansk Folkeparti har kaldt rigsretssagen en hetz mod Inger Støjberg, og DFs gruppeformand Peter Skaarup fortstår godt, at hun ikke har lyst til at blive i Venstre, når formanden og flertallet har vendt sig mod hende:

“Det giver god mening, at Inger forlader Venstre. De har dolket hende i ryggen og dermed underkendt hendes stramme udlændingepolitik,” skriver han på Twitter.

Inger Støjberg blev valgt til Venstres næstformand på et landsmøde i november 2019. Men ved årsskiftet trak hun sig efter ønske fra Jakob Ellemann-Jensen, som ikke længere havde tillid til hende. I tirsdags stemte 32 ud af Venstres 41 folketingsmedlemmer ja til at stille Inger Støjberg for en rigsret, heriblandt Jakob Ellemann-Jensen.

Læs også:

Støjberg om rigsret: S, V og K har ingen rygrad