Hvor er Venstre i udlændingepolitikken?

0
1802
Christian Langballe. Foto: Steen Brogaard

Christian Langballe, fhv. folketingsmedlem, medlem af Dansk Folkeparti, skriver:

Jakob Ellemann-Jensen udstiller Venstres vankelmodighed i udlændingepolitikken. Det blev klart, da Søren Pape forholdt Venstre et synspunkt, som han har overtaget fra mig og DF: Man skal slet ikke have dansk statsborgerskab, hvis man har begået den mindste form for kriminalitet. Det er sund fornuft, og vi støtter i DF selvfølgelig vores eget forslag! Venstres Martin Dahlin hældte forslaget ned af brættet. Det kunne der slet ikke være tale om. Det er vanskeligt at forestille sig, at Venstres leder ikke har været inde over. Da Pape og andre borgerlige partier gik Ellemann-Jensen på klingen, begyndte det pinlige tilbagetog.

Det har vakt en vis genlyd i borgerlige kredse, men det er bare ikke noget nyt. Inden, under og efter valget har Venstre talt med mindst to tunger. Jeg tror faktisk, at der har været tale om en bevidst strategi fra Venstres side – også under Løkke. Man har på den ene side haft Støjberg, som kunne sige lidt af det samme som DF og tage æren for det. Og så har man på den anden side haft folk som Jan E. Jørgensen, der til forveksling lyder som en radikal skolelærer. Sådan har Venstre kunnet favne synspunkter i udlændingepolitikken, der lå lige fra de radikale og over til os i DF. Det er klart, at Venstre på den måde har kunnet høste vælgere, for når partiet både repræsenterer et radikalt synspunkt og et DF-synspunkt, så kan vælgere rigtig føle, at Venstre også repræsenterer dem.

“Inden, under og efter valget har Venstre talt med mindst to tunger”

Misforstå mig ikke! Jeg mener, at der skal være plads til uenigheder i et parti, men man skal bare vide, hvad partiets linje er. Det kan man ikke med Venstre, og når man begynder at ane, at Venstre egentlig har det fint med at spille på flere heste i udlændingepolitikken, så bliver man mistænksom. Grunden til at Venstres slingrekurs bliver afsløret er, at den konservative Søren Pape nu er begyndt at efterspørge, hvad der egentlig er Venstres kurs i udlændingepolitikken. De to partier, De Konservative og Venstre, er jo gamle våbenbrødre, og når de konservative begynder at efterspørge, hvad der egentlig er Venstres kurs, så bliver Venstre presset til at tone klart flag. Hælder de over mod de radikale eller over mod DF, og er de overhovedet på det borgerlige hold?

Jeg er ikke så meget i tvivl om, at Jakob Ellemann-Jensen hører til på den radikale fløj i Venstre. Han er jo en ferm politiker og ved godt, at han skal balancere Venstres udlændingepolitik over mod os. Udlændingepolitikken har før afgjort valg. Derfor er Inger Støjberg at finde i Venstres ledelse. Dog er det nu kommet til et punkt, hvor Venstre må vælge side, og hvor partiet ikke længere kan slingre frem og tilbage mellem Jan E. Jørgensen og Inger Støjberg. Jakob Ellemann-Jensen må altså vælge, så det bliver tydeligt, hvor Venstre er i udlændingepolitikken, for det er det ikke nu.

“Dog er det nu kommet til et punkt, hvor Venstre må vælge side, og hvor partiet ikke længere kan slingre frem og tilbage mellem Jan E. Jørgensen og Inger Støjberg”