Hvert 4. plejehjem vil ikke lade ældre gå tur med familie

0
1961
Social- handicap- ældre- og ligestillingsordfører Karina Adsbøl, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Mange ældre på plejehjem må ikke få mulighed for at gå tur med deres familie, trods politisk aftale. DFs ældreordfører Karina Adsbøl kræver nu svar fra ældreministeren

Hvert fjerde plejehjem tillader ikke, at beboere og pårørende går tur på egen hånd. Det viser en rundspørge, Politiken har foretaget blandt plejehjemsledere.

Et samlet Folketing blev ellers 1. maj enigt om en aftale, som skulle gøre kontakten til plejehjemsbeboere lettere med mulighed for udendørs besøg.

Dansk Folkepartis ældreordfører Karina Adsbøl har på baggrund af Politikens tidligere artikler om plejehjem stillet spørgsmål til sundhedsministeren, som hanskal besvare i Folketingets spørgetime på onsdag.

“Ministeren må stå til ansvar for, at man ikke har givet klare vejledninger om, hvordan plejehjemmene skal forholde sig. De befinder sig i svære gråzoner,” siger Karina Adsbøl til Politiken.

Adsbøl efterlyser blandt andet svar på, om ældre, der har været på besøg, skal i karantæne, når andre ikke skal i karantæne ved smittefare.

Læs mere i Politiken her (Kræver abonement)