Hun vil stoppe rigsretssagen: “Inger Støjberg har beskyttet børnene og danske værdier”

0
8529
Inger Støjberg og DFs formand Kristian Thulesen Dahl under vælgermøde før Folketingsvalget i 2019. Foto: Carten Lundager

Trine Harmuth Andersen har taget initiativ til borgerforslaget om at stoppe rigsretssagen mod Inger Støjberg. “Inger Støjberg har ikke gjort noget galt, hun har handlet med hjertet,” siger hun

Trine Harmuth Andersen har sammen med bl.a. Jana Højsgaard Brodersen været med til at starte facebooksiden “Danskerne støtter op om Inger Støjberg”. Nu er de så også blandt  initivtagerne til borgerforslaget “Stop rigsretssagen mod Inger Støjberg nu”. For de vil til enhver tid kæmpe for Inger Støjberg, siger Trine Harmuth Andersen til ditOverblik.

“Vi kan ikke se, hvorfor at der skal bruges så mange penge på en heksejagt som denne. Inger har ikke gjort noget galt, tværtimod har hun beskyttet børnene og vores lands værdier og handlet med hjertet. Hvis man mener, at det er ulovligt, så gruer jeg personligt selv for, hvor denne verden er på hen,” siger Trine Harmuth Andersen om Inger Støjbergs beslutning som udlændinge- og integrationsminister om at adskille asylpar, hvis bruden var under 18 år. Den beslutning, som har fået et Folketingsflertal til at stille Inger Støjberg for rigsretten.

“Vi kan ikke se, hvorfor at der skal bruges så mange penge på en heksejagt som denne”

Sender et vigtigt signal

Torsdag havde ca. 5600 skrevet under på borgerforslaget. Dermed er der stadig langt til de 50.000 støtter, som det kræver, hvis et borgerforslag skal behandles i Folketinget, og da et stort flertal i Folketinget bakker op om rigsretssagen, vil borgerforslaget næppe kunne ændre flertallets beslutning. Men Trine Harmuth Andersen mener stadig, at det er besværet værd.

“Selvom borgerforslaget bliver stemt ned, hvis det når de 50.000, så har vi stadig gjort noget. Vi har har sat gang i debatten, vi har synliggjort vores støtte til Inger Støjberg, og sendt et et signal om, hvor mange vi er som står bag hendes ryg og deler samme holdninger,” siger Trine Harmuth Andersen, der har været medlem af Venstre i mange år.

Tusindvis af mails slettet

Aktuelt er det afsløringerne af, at tusindvis af mails fra ledende chefer i udlændinge- og integrationsministeriet og Udlændingestyrelsen er blevet slettet, der har fået Trine Harmuth Andersen og de øvrige til at stille borgerforslaget. Mail-sletningen betyder nemlig, at Instrukskommissionen, der granskede barnebrudssagen, kan have manglet vigtig korrespondance om sagen. Derfor er beslutningen truffet på et usikkert grundlag, mener folkene bag borgerforslaget.

“Det er noget galt i Danmark, og vi bliver nødt til at ytre os, stå sammen og samarbejde. Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt, hvis vi vil bevare vores gamle Danmark, vores traditioner og vores tro og værdier,” siger Trine Harmuth Andersen.

Læs også:

Mail-skandale udløser borgerforslag: ”Stop rigsretssagen mod Inger Støjberg nu”