Berygtet indvandrerbande på fremmarch trods forbud

0
4357
Arkivfoto

Forbuddet mod Loyal to Familia skal prøves ved højesteret til august. Imens er banden, der har været involveret i 63 skudepisoder med fem dræbte og 17 sårede, ifølge Ekstra Bladet i gang med en massiv oprustning i København

”Ved dommen fastslår Københavns Byret, at Loyal to Familia er en forening, og at der er grundlag for at opløse foreningen ved dom efter grundlovens § 78, stk. 1, og stk. 2″.

Sådan lød det i Københavns Byret den 24. januar 2020.

Indvandrerbanden Loyal to Familia var blevet erklæret ulovlig, og 11 måneder senere blev dommen stadfæstet i Østre Landsret.

Men dermed er løbet ikke kørt for Loyal to Familia, der på sit synderegister bl.a. kan skrive, at banden har medvirket i 63 skudepisoder i det offentlige rum med 17 sårede og fem dræbte til følge.

For dels får forbuddet mod Loyal to Familia (LTF) en tredje omgang ved domstolene til august, når Højesteret skal tage stilling til, om LTF er en forening, der virker ved vold, og derfor kan opløses ifølge grundloven. Dels er Loyal to Familia slet ikke gået i opløsning. Banden er tværtimod på voldsom fremmarch i København. Det skriver Ekstra Bladet med henvisning til ”en række af hinanden uafhængige kilder” i miljøet.

Fire nye afdelinger

Ifølge Ekstra Bladet har Loyal to Familia indenfor de seneste dage optaget fire nye afdelinger i banden. Det drejer om tidligere afdelinger i Tingbjerg, Sjælør, Albertslund og Frederikssund, der nu er tilbage i LTF. I alt skulle medlemstallet være vokset med 60 personer.

Ifølge Ekstra Bladet, der har kilder i bandemiljøet, er Loyal to Familia også være begyndt at omgås de tidligere dødsfjender i en anden indvandrerbande, Brothas. LTF skulle også have sat sig på en del af det givtige hashmarked i Pusher Street på Christiania. Desuden skulle banden være rykket ind i Frederikcia.

Københavns Politi vil ikke bekræfte Ekstra Bladets oplysninger:

”Men vi følger miljøet tæt,” siger Knud Hvass, chef for afdelingen for afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

DF-pres for forbud

Første skridt til forbuddet mod Loyal to Familia blev taget i sommeren 2018, da daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K) bad Rigsadvokaten forberede en sag om opløsning af den berygtede bande. Det førte i efteråret 2018 til, at Københavns Politi nedlagde et administrativt forbud. Det var dette forbud, som siden blev prøvet ved hhv. byretten og landsretten.

Forinden havde Dansk Folkeparti i flere år arbejdet for at få banden forbudt. Derfor kaldte DFs retsordfører Peter Skaarup det for ”årets hidtil bedste dag”, da Loyal to Familia blev dømt til opløsning ved byretten i 2020. Han krævede på baggrunden af dommen et forbud mod andre bander.