Hans Engell: Vollsmose må grine højt ad Jakob Ellemann-Jensen

0
2936
Hans Engell forstår ikke Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann-Jensens kurs i Vollsmose-sagen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell ryster på hovedet af Venstre og Konservatives modstand mod krav om test i den coronaramte bydel Vollsmose

“Ingen fatter en bjælde af, hvad der er foregået hos Venstre og de konservative”

Sådan lyder det fra Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell, der selv er tidligere minister og formand for Det Konservative Folkeparti.

Anledningen er Venstre og Konservatives modstand mod regeringens forslag om krav om coronatest i den indvandrerdominerede Odense-bydel Vollsmose.

”Hvordan har to partier, som i den grad har haft fokus på coronahotspots med de mange indvandrere, pludselig skiftet kurs og synes nu, regeringens udspil er for vidtgående? Svaret er vel nærmest, at der nu for alvor er gået politik i kampen om coronaen,” skriver Hans Engell i Ekstra Bladet.

Det var regeringen, som på anbefaling fra sundhedseksperter ville indføre krav om test for at forlade Vollsmose, hvor smitten er eksploderet de sidste par uger. Men kun Dansk Folkeparti støttede forslaget. Alle øvrige partier sagde nej, inklusive alle partier i blå blok minus DF, dvs. Venstere, Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

“Ingen fatter en bjælde af, hvad der er foregået hos Venstre og de konservative”

Hans Engell, politisk kommentator, i Ekstra Bladet

Særpræget argument

Hans Engell mener, at Venstre og Konservative kokser rundt. Det er kun få dage siden, at begge partier skruede bissen retorisk på overfor Vollsmose-beboerne. Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen tordnede mod ligegladheden i Vollsmose:

“Smitteudbruddet i Vollsmose kan i værste fald få betydning for genåbningen af hele Danmark. Det her risikerer at sætte alt på spil, som alle i det her land faktisk har gjort en kæmpeindsats for at nå. Så ser vi en lille gruppe, som ikke gør det. Og hvis ikke man vil høre, må man føle,” buldrede Ellemann, som bl.a. ville sænke forsamlingsforbuddet i Vollsmose fra fem til to – et forslag de konservatives Søren Pape Poulsen bakkede op.

Abildgårdskolen i Odensebydelen Vollsmosem hvor coronasmitten er eksploderet de sidste par uger. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Men mandag aften gik Venstre og Konservative fra skrap til slap. Det skete bl.a. med den begrundelse, at det er for drastisk at give bøder til folk, der ikke vil lade sig teste.

”Et særpræget argument i et land, hvor vi har bøder for alt, uanset om man mangler billet til S-toget, går over for rødt lys eller skilter forkert. Alene politiet udsteder omkring 120.000 årlige bøder til 190 millioner kroner. Der er stort set ikke et ministerium uden for Kirkeministeriet, som ikke har bødebestemmelser,” skriver Hans Engell.

“Koks i den blå lejr”

Dansk Folkeparti går heller ikke fri. Hans Engell nævner, at de øvrige borgerlige partier mener, at DF optræder hyklerisk, fordi DF stemte imod den epidemilov, som gør det muligt at udskrive bøder til folk, der ikke vil lade sig teste.

Hans Engell slutter med at konstatere:

”Vollsmose må folk grine højt ad Venstres Jakob Ellemann, som sprang op med meldingen ‘ I kan ikke være det bekendt.’ Den holdt så lige nogle dage. Er du forvirret? Nej, det er bare det almindelige koks i den blå lejr”.

Læs også:

DF: Krav om test er den eneste vej frem i Vollsmose