Fødeafdelingen på Svendborg Sygehus skal bevares, hvis det står til DF

0
1658
Svendborg Sygehus. Arkivfoto: Steen Trolle

Regionsrådsmedlem og sygeplejerske  Anne-Marie Palm-Johansen (DF) og regionsrådsmedlem Carsten Sørensen (DF), Region Syddanmark, skriver:

Fødeafdelingen på Svendborg Sygehus skal bevares, hvis det står til DF i Region Syddanmark. Men det ved borgerne vel allerede, ud fra de sidste dages udgivne artikler på området?? Nej, det gør de ikke!!.

For det interessante er at man de sidste dage har kunnet læse i adskillige nyhedsmedier om et flertal i Region Syddanmark som ønsker at beholde fødeafdelingen på Svendborg Sygehus.

Men desværre glemte man at henvende sig til Dansk Folkeparti og vores medlem af Sundhedsudvalget Anne-Marie Palm-Johansen for en kommentar, og derfor er Dansk Folkepartis holdning undladt i disse artikler!

Vi har derfor et behov for at understrege, at Dansk Folkeparti naturligvis støtter en aftale der sikre fødeafdelingen på Svendborg sygehus, når det skal behandles først i sundhedsudvalget og siden i Regionsrådet.

Dansk Folkeparti gik, til information, allerede til budgetforhandlingerne i 2014 med selvsamme ønske og det har været et forslag til budgetterne i alle årene siden da og senest fremlagde DF det til budgetforhandlingerne 2020.

Kort tid efter Regionens budgetforliget i efteråret 2019 var Regionsrådsmedlem Carsten Sørensen på vegne af DF ude på Facebook med en video som omtalte den førnævnte støtte til bevarelse af fødeafdelingen i Svendborg.

I DF er vi er glade for at de andre partier, nu støtter vores mangeårige ønske og at de ligesom DF, kan se de Sydfynske kvinder fortsætte med at føde på Svendborg Sygehus – også når Nyt OUH bliver taget i brug.

Den bedste løsning er at beholde den fødeafdeling som findes i dag, tæt på borgerne, og med tid og ro til de fødende, hvilket er vigtigt for at sikre en ukompliceret fødsel.
Og da det i dag, primært er de ukomplicerede fødsler som sker i Svendborg, bør man også i fremtiden henvise en større del af de ukomplicerede fødsler til Svendborgs fødeafdeling for at tage det nuværende pres fra fødeafdelingen På OUH.

At fødeafdelingen på Svendborg Sygehus er kendt som en fantastisk afdeling med masser af overskud til mor, barn og øvrige familie men også for sin store kompetence gennem mange år er blot endnu bevis på at vi skal beholde fødeafdelingen.

Dansk Folkeparti ønsker derfor at fødeafdelingen i Svendborg som minimum fortsætter i samme form som den nuværende Og skulle det være muligt, ser vi gerne fødeafdelingen opgraderet så patientsikkerheden bliver løftet yderligere.

Det vil koste flere penge, men DF har viljen til at ville og det er første skridt på vejen. Især fordi vi har kunne læse i adskillige artikler de sidste par dage, at der nu er politisk vilje og flertal til at bevare fødeafdelingen i Svendborg.

Dansk Folkeparti ser frem til en politisk vedtagelse om bevarelse af fødeafdelingen i Svendborg.