Flest danskere siger nej til at hente IS-krigeres børn hjem

0
1818
DF's Peter Skaarup og Kristian Thulesen Dahl under en hasteforespørgsel om syrienskrigerne og deres børn, som Dansk Folkeparti havde indkaldt til forleden. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

49 procent af danskerne er modstandere af at hente børn af IS-krigere hjem fra fangelejre i Syrien

Mens regeringen er under massivt pres fra sine støttepartier for at hente børn af IS-krigere hjem fra lejre i Syrien, så siger flest danskere nej til at hente børnene.

Det viser en meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

49 procent siger nej til at hente børnene, mens 34 procent siger ja. Resten har ikke taget stilling. Målingen er lavet i perioden 5. til 11. marts.

Dansk Folkeparti er modstander af at hente børnene, og frygter, at regeringen vil lade sig presse af støttepartierne til at hente børnene og siden deres forældre.

“Venstrefløjen skriger på at hente alle hjem, og selv om regeringen siger, at den ikke er enig med støttepartierne, så har historien vist, at den hen ad vejen gør, hvad venstrefløjen siger,” sagde DFs gruppeformand Peter Skaarup forleden til ditOverblik.

Statstsministeren fastholder modstand

Statsminister Mette Frederiksen (S) fastholdt tirsdag i spørgetiden i Folketinget, at regeringen ikke vil hente børnene hjem. Det vil nemlig betyde, at mødrene også skal med:

“Jeg vil gerne hjælpe børnene, men jeg kan simpelthen ikke se det rigtige i, at mennesker, som er så meget imod Danmark, skal tilbage hertil,” sagde statsministeren til den radikale leder Sofie Carsten Nielsen.

Der opholder sig 19 børn med dansk tilknytning i to kurdisk kontrollerede fangelejre i Syrien. Lejrens beboere er personer, som har tilsluttet sig Islamisk Stat.

Læs også:

Skaarup: Regeringen taler med to tunger om Syrienskrigerne