DF-ordfører: Helt til grin, at feriepenge udløser topskat

0
2652
Aftalen om den økonomiske sommerpakke blev indgået natten til mandag. Her præsenteres aftalen for pressen i Finansministeriet. Kort forinden havde DF og Nye Borgerlige forladt forhandlingerne. Tidligere på dagen forlod Liberal Alliance også forhandlingerne. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

“Det skriger jo til himmelen. Det skal bare løses”, siger DFs finansordfører Rene Christensen til oplysningen om, at 96.000 danskere står til at få et topskattesmæk, hvis de får udbetalt indefrosne feriepenge

Natten til mandag blev et politisk flertal enige om en økonomisk sommerpakke, som betyder at danskerne til efteråret vil få udbetalt tre ugers indefrosne feriepenge. Men 96.000 danskere bør tænke sig om en ekstra gang, inden de takker ja til pengene.

En analyse fra den borgerlige Cepos, som Jyllands-Posten omtaler i dag, viser nemlig, at ca. 96.000 personer vil ramme topskatteloftet, hvis de vælger at få udbetalt feriepengene. Dvs. at de skal betale ekstra meget i skat af feriepengene, som bliver udbetalt for at sætte gang i dansk økonomi efter coronakrisen.

“Det er helt til grin. Fuldstændig til grin,” siger Dansk Folkepartis finansordfører Rene Christensen i en kommentar til Jyllands-Posten.

Partierne bag aftalen blev også enige om at udbetale 1000 kr. til alle på overførselsindkomst. Disse penge er skattefri, og det gør det endnu mere absurd, mener Rene Christensen:

“At danskernes egne penge skal beskattes hårdere end de 1.000 kroners gaver, man giver til andre folk. Det skriger jo til himlen. Det skal bare løses,” siger han til Jyllands-Posten.

“Det skriger jo til himlen. Det skal bare løses,”

Rene Christensen, finansordfører (DF), til Jyllands-Posten

Dansk Folkeparti er ikke med i aftalen om sommerpakken. Det er Venstre, og her siger finansordfører Troels Lund Poulsen, “at han allerede har foreslået regeringen at løse problemet”.

“Men vi mødte en kold afvaskning, da vi tog det op i forhandlingerne,” siger Troels Lund Poulsen (V) til Jyllands-Posten.