Politikere forarget over ny møgsag i Banedanmark

0
1610
Pressefoto fra DSB. Foto: René Strandbygaard

Entreprenører har inviteret offentligt ansatte i Banedanmark på fri bar, til Rasmus Seebach-koncert og tilbudt sponsorat til julefest. Usund kultur, siger DFs Hans Kristian Skibby

Banedanmark er igen havnet i problemer, efter offentlige ansatte i Banedanmark blev inviteret til julefrokost med fri bar og koncert med Rasmus Seebach af en entreprenør, der samtidig løste opgaver for den statslige styrelse.

Det skriver Avisen Danmark torsdag og henviser til Berlingskes dokumentation af sagen tirsdag, der vækker bestyrtelse hos flere iagttagere.

“Der er ikke noget at være i tvivl om her. Det er ikke engang en gråzone. Det er bare no go”. Sådan siger Jesper Olsen, der er formand for Transparency International i Danmark.

Sagen vækker kritik på Christiansborg.

“Når ansatte i Banedanmark begynder at have samkvem med dem, der har vundet kontrakterne eller kan komme til at vinde kontrakterne, så vil det i min begrebsverden alt andet lige altid skabe et usundt forhold, når de begynder at tage imod mindre eller større naturalier, ydelser og oplevelser hos de her virksomheder. Det er en meget usund kultur,” siger Dansk Folkepartis transportordfører Hans Kristian Skibby til Avisen Danmark.