EU blander sig igen: Vil forbyde jagt og fiskeri i 10 procent af Danmarks natur

0
4538
EU vil nu forbyde jagt, fiskeri og skovbrug i yderligere 10 procent af Danmarks natur. Arkivfoto

EU-Kommissionen på vej med stor biodiversitetsplan, der vil forbyde ’menneskelig aktivitet’ i 257 naturområder i Danmark. ”Et kæmpe overgreb mod medlemslandene,” siger DFs EU-ordfører Morten Messerschmidt

EU vil nu forbyde jagt, fiskeri og skovbrug i yderligere 10 procent af Danmarks natur. Det skriver BT.

EU-kommissionen arbejder på en 2030-strategi om biodiversitet. Som konsekvens af denne strategi skal menneskelig aktivitet forbydes i 257 såkaldte Natura 2000-områder i Danmark. Disse områder udgør tilsammen otte procent af landjorden og 18 procent af vandområdet.

Messerschmidt: Helt absurd

Dansk Folkepartis EU-ordfører Morten Messerschmidt raser over forslaget:

“Det er et kæmpe overgreb mod medlemslandene, som får reguleret store arealer af embedsmænd i Bruxelles. Det er helt absurd, at EU helt seriøst mener, at de kan overtrumfe Danmark på den måde,” siger han til BT.

Morten Messerschmidt, næstformand for Dansk Folkeparti, klima- energi- og EU-ordfører. Foto: Carsten Lundager

“Menneskelig aktivitet” dækker i følge EU-bureaukraterne alt fra jagt til minedrift. Helt skørt, mener Messerschmidt:

”Det er langt ude, at EU sammenligner jagt og fiskeri med minedrift. I Danmark har vi stolte jagttraditioner, som holder dyrebestanden nede og skaber en bæredygtig natur. EU blander sig igen i noget, som Danmark fint kan regulere selv,” siger han til BT.

”Det er langt ude, at EU sammenligner jagt og fiskeri med minedrift”

Morten Messerschmidt, EU-ordfører (DF), til BT

Danmarks Jægerforbund er enig. Formanden, Claus Lind Christensen, kalder EU-Kommissionens forslag usagligt. Han fastslår, at jagten er vigtig for den danske natur.

Minister har ikke taget stilling

Miljøminister Lea Wermelin (S) har endnu ikke besluttet, om Danmark skal bakke forslaget op. I et skriftligt svar til BT udtaler hun at ”vi skal gøre mere for at passe på naturen både i Danmark og i Europa”.

”Derfor er jeg glad for, at vi har en EU-Kommission, der generelt har kastet sig ambitiøst ind i arbejdet med EU’s Biodiversitetsstrategi, og nu skal jeg i første omgang se grundigt på bl.a. det konkrete forslag, der er en del af et større arbejde, som kommer til at foregå i den kommende tid,” lyder det fra ministeren.

I følge BT er jagt og fiskeri i forvejen reduceret i natur- og vildtreservater, der tilsammen udgør 335.498 hektar.

Her kan du se de 257 “Natura 2000”-områder, som EU-Kommissionen vil regulere:

Natura 2000. Illustration: Miljøstyrelsen